Daisypath Anniversary tickers

Stressigt

Har varit hemma i snart en timme efter att ha haft en förmiddagslektion på tre timmar. Jag borde egentligen plugga innan älsklingen kommer hem från jobbet, men jag fastnade helt enkelt framför datorn. Ska bara skriva det här inlägget, sedan ska jag faktiskt sätta mig ned och påbörja rättsfallskoncetratet som ska vara inlämnat den 17e september. Enligt "läraren" (en ung kille som håller på att doktorera i juridik) i juridisk svenska som gav oss rättsfallskoncetratsuppgiften är det en svår och jobbig uppgift, så han gav oss tipset att börja i tid. Ska se hur långt jag kommer idag ...

Tänkte bara komma med en liten reflektion som slog mig idag. Jösses vad stressad man blir av att vara i Stockholm! Nu vet jag mycket väl att Stockholm är en större stad än Malmö, men jag kan inte komma på att jag var lika stressad i Malmö som jag faktiskt är när jag går mellan skolan och Stockholm C. Kan kanske vara att man vänjer sig, och med tanke på att jag har bott i lugna Åker i lite mer än ett år, har jag vant mig vid ... Vad kan man kalla det? "Klimat" låter konstigt, men du förstår kanske vad jag menar? Här ute är det lugnare än inne i en storstad. Jag längtar hem varje dag till älsklingen och lugnet här hemma (om man inte räknar med lejonen som finns i lägenheten. De är långt ifrån lugna!).

Aja, jag ska gå i skolan i två år, så det kan tänkas att jag kommer vänja mig. Men usch för stad! För mycket stress och konstigheter.


Dagens citat:

"Om du kan behålla ditt lugn när alla andra tappar huvudet, så är det mycket möjligt att du inte har fattat vad som händer."
(Jean Kerr)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

E contrario

Jag kom att tänka på en sak i torsdags när vi hade vår första juridik-lektion (på tisdagen hade vi juridisk svenska, och det är inte riktigt samma sak). Detta är egentligen något som slog mig på gymnasiet när jag för första gången blev bekant på riktigt med juridiken. I Äktenskapsbalkens första kapitel, andra paragraf står det stadgat följande;

Makar skall visa varandra trohet och hänsyn. De skall gemensamt vårda hem och barn och i samråd verka för familjens bästa. (ÄktB 1:2)
 
Sveriges Rikes Lag
 
Kan man inte genom det utläsa e contrario (motsatsvis) att det strider mot lagen att vara otrogen? Nu är ju inte otrohet ett brott, men det borde det väl vara egentligen? För om man är otrogen, visar man ju knappast trohet? Visserligen ses det oftast inte med blida ögon av omgivningen om man skulle vara otrogen, för det är moraliskt förkastligt. Fast å andra sidan, om man ändå har uttryckt sig på det här sättet i lagen att man ska vara sin andra hälft trogen (visa trohet), borde man väl kanske ägnat en stund åt att fundera ut en lämplig påföljd om man inte visar trohet? Okej, jag vet att det kostar pengar att stifta/ändra lagar, men att det är moraliskt förkastligt verkar inte ha någon betydelse för vissa. I och för sig uppkommer då frågan om vem som ska se till att det upprätthålls.

Om vi säger att det finns ett gift par där kvinnan en dag är otrogen och mannen får veta detta, då står det ju hans ord mot hennes om han på något sätt skulle ta detta till rätten och hon nekar till det. Med andra ord skulle vi behöva ha polisens ingripande, d.v.s. att de utreder det hela och vi behöver ju polisens resurser på annat håll.

Till syvende och sist var det kanske inte en så briljant idé att låta otrohet vara ett brott. Men det var bara en liten tanke.


Dagens citat:

"Kärlek är att ge, inte att få."
(Okänd)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Kanske ändå inte

Då har jag tränat karate två gånger; en gång i måndags och en gång i onsdags. Vad har jag kommit fram till?

Karate i sig verkar vara kul, för jag tyckte att det var ganska intressant i måndags, då vi fick lära oss olika slag och någon spark. Visserligen är det väldigt fysiskt, och då syftar jag allra mest på uppvärmningen som innebär att man ska jogga runt gymnastiksalen och under tiden man gör det ska man göra olika övningar. Klart att det andra också är väldigt fysiskt, för där krävs koordination och balans (två saker som jag absolut inte har). Tror säkert att man hade fått till allt det där till sist om man lagt manken till och fortsatt att gå dit.

Nu ska jag emellertid inte göra det. Jag insåg i onsdags att jag inte kommer orka nu när jag också kommer att plugga. För de dagar då det är träning innebär det för mig att jag först åker tillbaka med tåget till Läggesta från Stockholm och om jag har tur hinner jag med tåget som går halv fem (de dagar då jag slutar fyra). Men hur som helst, då blir det tågresa efter förmodligen en heldag i skolan. Därefter blir det träning i en timme och sedan kommer man hem och ska äta. Hur mycket är klockan då? Jo, runt åtta på kvällen. Med andra ord ska jag börja plugga då, och förmodligen kommer jag vara ganska seg för det var jag i onsdags.

Jag vill inte att skolan ska bli lidande och av den anledningen anser jag att det är bättre att offra karateträningen. Kanske kan jag börja igen någon gång i framtiden, men som det ser ut nu väljer jag att fokusera på skolan. Men om du tycker att det lät intressant kan du alltid börja med det Smile

Nej, ska strax börja plugga igen. Försökte vara duktig nu i helgen och göra det som ska göras inför nästa vecka, men insåg igår att jag inte kommer kunna läsa allt. Varför? Min version av kursboken (upplaga 20) har inte allt som den senaste upplagan har och måste därmed på måndag höra med någon i klassen om det är okej ifall jag kopierar det som jag saknar. Köpa om den boken känns onödigt dyrt. Då överlever jag med kopior.


Dagens citat:

"Envis blir aldrig vis."
(Okänd)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Oh my bird!

I måndags eftermiddag ringde plötsligt min mobil. Det är inte så väldigt ofta som någon ringer till mig (bortsett från min fästman) men i måndags gjorde någon det ändå. Jag blev lite konfunderad när jag såg att numret började på 0847... Min första tanke var att det var ett Södertälje-nummer, men de börjar ju på 08-550... I vilket fall som helst svarade jag med en liten förhoppning om att det var ett jobb som jag sökt och att de ville erbjuda mig ett jobb.

Det var det inte. När jag svarade presenterade sig en kvinna och jag kände givetvis igen namnet med en gång. Hon jobbar på Påhlmans Handelsinstitut - där jag sökte utbildningen "Paralegal - Juristassistent" men inte kom in. I det skedet var jag totalt förvirrad och allt i huvudet stod blickstilla. Hon förklarade att de hade en ledig plats på utbildningen som de ville erbjuda mig och undrade om jag tackade ja eller nej till erbjudandet! Snacka om att få sig en chock! Jag svarade ett självklart ja och fick några instruktioner om att kolla mejlen och så, för hon skulle mejla mig några papper och sade även att jag skulle få börja dagen efter på tisdagen. Utbildningen hade börjat på måndagen (de hade haft introduktion), men det kunde jag säkert överleva utan. Jag kom in ... Jag kom in! Fast sedan slog det mig. Jag skulle ju på en arbetsintervju på tisdagen för ett av de där ungdomsjobben som jag hade sökt.

Nu var i och för sig valet inte särskilt svårt, med tanke på att ungdomsjobbet (om jag nu hade fått det) hade varat i minst tre månader med eventuellt en förlängning på tre månader. Utbildningen varar i två år, men jag har en stor chans att få jobb efteråt. Vilket tror du att jag hellre tar? Med andra ord fick jag ringa till Strängnäs kommuns växel för att få numret till personen som jag skulle träffa för en intervju dagen efter. När jag fick tag på henne, förklarade jag som det var och fick lyckönskningar av henne.

Efter det kom jag på att jag var tvungen att avboka min tid för blodgivning som jag hade fått på torsdagen (igår). Enligt schemat fanns det ingen möjlighet för mig att kunna ge blod då. När det var klart kom jag på en sak till. Jag skulle bli tvungen att kolla efter ett pendlarkort hos SJ, med tanke på att utbildningen är i Stockholm och det betyder ju att jag får pendla mellan Läggesta och Stockholm nästan varje dag. Sedan skulle jag bli tvungen att beställa en del av kursböckerna på litteraturlistan ... Det fanns en del att göra.

Hur har det då gått sedan jag fick samtalet i måndags? Ganska bra. Har fixat det där pendlarkortet som kostar lite mer än 2.000 kr varje månad och bestämt mig för att jag ska gå mellan hemmet och Läggesta (tar cirka 40 minuter) och sedan går jag från Stockholm C och skolan som ligger på Hagagatan (tar cirka 24 - 30 minuter). Min inställning är att om jag kan gå så gör jag hellre det. I och för sig är promenaden ganska tråkig, men den överlever jag. Det skadar aldrig att få motion. Fast jag har otrolig träningsvärk från alla promenader sedan i tisdags. Därför ska jag bara ta det lugnt nu i helgen. Med andra ord: jag ska inte gå någonstans utan bara vara hemma och plugga (är ledig fredag - söndag den här veckan).

Lektionerna hittills har väl varit lite småtråkiga eftersom de har tagit upp sådant som jag redan kan, men jag ska inte klaga för repetition är aldrig fel. Jag ligger efter med läsandet eftersom de andra fick sina litteraturlistor i juni/juli, medan jag fick dem i måndags. I måndags fick de läsanvisningar till juridiklektionerna, medan jag fick det igår. Har alltså en hel del att göra nu i helgen. Så fort jag är klar här ska jag sätta mig ned och börja plugga på det som ska pluggas. Har ändå lite "lyx", för eftersom tågresan mellan Läggesta och Stockholm C tar 40 minuter kommer jag kunna plugga på tåget. Kanske inte den mest ideala platsen för att plugga, men man tager vad man haver, som man brukar säga. Ska också försöka nästa vecka att få mer kontakt med klasskamraterna. Har fått lite kontakt, men under introduktionen i måndags verkar de ha fått bra kontakt med varandra och har hittat vem de ska umgås med. Därför känns det som att jag tränger mig på, men de verkar vara snälla och låter mig få "tränga mig på". Hittills i alla fall. Bortsett från en kille som tittade på mig en med blick som sade "vad har katten släpat in?" när jag hälsade på honom i tisdags. Men allt kommer säkert gå bra. Ska inte oroa mig så mycket. Och just det! Igår ringde en kvinna från Mariefredsskolan och undrade om jag fortfarande var intresserad av ungdomsjobbet som lärarassistent. Om de ville ha mig på intervju eller om de ville erbjuda mig jobbet vet jag inte, men det kändes lite surt att behöva tacka nej. Precis som min fästman sade verkar de vilja ha mig nu när jag inte är intresserad. När jag var arbetslös och ville ha jobb ville ingen ha mig.

Paralegal

Det blev lite skrivet idag i alla fall. Nu ska jag ta mig i kragen och plugga. Får se hur mycket jag hinner idag. Kom på att jag måste göra något åt äggvitan som blev över från i tisdags ... Men det är en helt annan historia.


Dagens citat:

"Ta reda på vad du tycker bäst om att göra och få någon att betala dig för att göra det."
(Katherine Whitehorn)

Ha det så bra!
Utbildande kramar
Jessie

Ja, utan någon som helst tvekan!

Igår firade jag och min älskling två år tillsammans Hjärta Kram Tänk att det redan har gått två hela år? Jag kan knappt tro det. Men jag ångrar inget Smile De här två åren har varit bland de bästa i mitt liv ^^ Speciellt när jag har fått vara tillsammans med en så fullkomligt underbar person som min älskling.

Vårt firande började med att vi åt förrätt som min älskling hade tillagat eftersom jag skulle komma hem senare än honom. Förrätten var melon- och avokadosalsa med regnbågsrom. Det var faktiskt gott, trots att jag inte är så förtjust i att äta rom. Varmrätten/huvudrätten var vildsvinskarré med potatis, sås och svartvinbärsgelé. Jag som är väldigt förtjust i vildsvin njöt av fulla drag. Älsklingen däremot tyckte inte att det smakade något speciellt.

Därefter valde vi att vänta lite med efterrätten (som var en "stubbe" som jag hade bakat tidigare på morgonen. Om du inte vet vad det är kan jag enklast förklara det som att det är en bakelse som påminner starkt om prinsesstårta, men den jag bakade var formad som en rulltårta.) och fixade snabbt ordning köket. Disken ville vi vänta med tills idag eftersom det kändes dumt att diska på vår årsdag. Hur som helst, vi gick in i vardagsrummet, där jag gav min älskling en halskedja i silver. Den han fick som studentpresent hade blivit lite missfärgad, så jag tänkte och hoppades att det skulle vara trevligt med något nytt. När han hade satt på sig kedjan bad han mig att blunda (inget konstigt med det eftersom jag hade bett honom att blunda medan jag hämtade hans present) och sedan gav han mig en massa pussar innan han bad mig att öppna ögonen.

Det är inte ofta jag blir alldeles stum (jag är en riktig pratkvarn) men jag blev det igår. På golvet framför mig satt min älskling på ett knä och höll fram en diamantring samtidigt som han förklarade sin kärlek för mig och frågade om jag ville gifta mig med honom! Det var så himla underbart gulligt och rörande. Givetvis sade jag ja, utan någon som helst tvekan. Det finns ingen annan som jag vill dela mitt liv med och jag älskar honom över allt annat. Han betyder allt för mig. Att han känner precis som jag - att han vill dela sitt liv med mig - är väldigt skönt och underbart. Han är det absolut underbaraste som finns. Ingen tvekan om saken. Hoppas att han vet hur mycket jag älskar honom Hjärta

Diamantringen


Dagens citat:

"You're my world, my heart, my soul."
(Leann Rimes - How Do I Live)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Inte nu heller

För någon vecka sedan (minns inte exakt när) läste jag klart "Artemis Fowl - Evighetskoden", som är den tredje och sista boken om underbarnet/geniet Artemis Fowl. Får fortfarande erkänna att den första boken var den bästa av de här tre. Vad exakt som gör den bättre vet jag inte, men de andra två, för att citera min svensk-/engelsklärare från gymnasiet (när hon skulle förklara varför min ena novell inte fick MVG): saknar det lilla extra. Å andra sidan var den tredje boken riktigt underhållande, även om de andra två också var det.

Evighetskoden


Vad var det som gjorde att den var så underhållande då? Jo, i den tredje boken får man möta två jubelidioter vid namn Pex och Chips. Jag skrattade otroligt mycket när jag läste deras dialoger. Här är tre som jag fastnade för:

1)
- Men att bli levande begravd?! Det är som i den där skräckfilmen. Du vet, den med all skräck. (Chips)
- Den tror jag att jag har sett. Med alla orden som rullade över duken på slutet? (Pex)

2)
- Vet du vad? Det är mycket verkligare än en film när det är verklighet. (Chips)
- Det beror på lukten. På film märker man ingen lukt. (Pex)

3)
- Pistoler är farliga. I synnerhet den änden som det är hål i. (Pex)


Det märks kanske lite att det egentligen är barnböcker, men det är inget som man egentligen tänker på när man läser dem. Det gjorde i alla fall inte jag. Hur var det att läsa dem då? Jag som inte egentligen gillar fantasy? Om man kan kalla dessa för fantasyböcker, var de helt okej att läsa. Det var viss magi (mer i de andra två böckerna än i den första) och det var ganska overkligt, även om de till hälften utspelade sig i människornas värld. Men ändå gick det att läsa. Jag ska testa att läsa fler fantasyböcker. För tillfället håller jag på med sambons första Harry Potter-bok (har bara läst den på engelska). Kan vara bra att öppna upp mina läsvanor. Vem vet, det kanske främjar min inspiration till att skriva.


Dagens citat:

"Njut av livet, det går inte i repris."
(Okänd)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Jag + karate?

Ja, det är en fråga som jag själv ställer mig. Skulle jag verkligen passa att träna karate? I och för sig pratade jag och min bästa kompis om det när vi började på universitetet eftersom det var någon klubb som gjorde reklam för sig på Hälsningsgillet i Lund. Men det blev aldrig mer än att prata om det. Nu har jag och sambon suttit och tänkt och kollat efter någon aktivitet som vi skulle kunna börja på för att kunna lära känna lite fler folk här uppe.

Hur som helst är det terminstart eller hur de nu säger, på måndag den 23e augusti. Om vi inte hinner ändra oss till dess är det meningen att vi ska in till Mariefred och testa på för att se om det är något som vi vill fortsätta med. Rent teoretiskt är det kanske inget för mig, eftersom jag har låg smärttröskel. Fast å andra sidan är det kanske en hjälp till att höja den där tröskeln.Vi får se.

Tränaren sade i alla fall att vi skulle ha långa träningsbyxor på oss när vi kommer dit. De enda jag hade hemma är av fleece; med andra ord ganska tjocka och så är de väldigt klumpiga tycker jag. Därför vill jag inte gärna ha på mig dem när vi ska dit den 23e och det innebar att vi åkte till Klädettan i Strängnäs för att se om de kunde tänkas ha ett par träningsbyxor som jag kan tänka mig ha på mig. Och vet du vad? Det hade de Biggrin Byxorna fanns i färgerna grå, svart och mörkblå. Klart att jag tog blå. (Du vet väl att min favoritfärg är blå?) Men de första byxorna som jag prövade hade inga fickor och helst vill jag ju ha det. Man vet aldrig vad man kan tänkas behöva ha i fickorna. Tur för mig att min sambo hittade ett par med fickor.

Idrottsbyxor
Ganska sköna. Fast de ser faktiskt nästan svarta ut. Men jag överlever. Svart är också en fin färg.

Ja, då får man se hur det går på karaten. Jag kan uppdatera dig med info, om jag överlever ...


Dagens citat:

"Man väntar så länge på att bli vuxen men det blir man inte, man blir bara äldre."
(Okänd)

Ha det så bra!
Karate-kramar
Jessie

Bra syn igen

Igår var jag och sambon i Strängnäs för att hämta våra nya glasögon. De hade äntligen blivit klara! Eller ... I alla fall min sambos. Han hade fått ett sms, medan jag inte hade fått något. Då vi tyckte att det var konstigt - för vi var ju där inne samtidigt! - ringde jag till Se & Synas för att höra om de bara hade glömt bort mig.

Riktigt så var det inte. Mina glasögon hade blivit slipade, men de var inte helt klara. Det enda som var kvar att göra var att kontrollera dem och de sade att om de inte hade ringt tillbaka inom tio minuter så var det bara att hämta dem. Och det gjorde vi.

Man märkte lite skillnad, allra helst när man såg på tv. Men annars har jag faktiskt inte märkt så stor skillnad än. Bara det vanliga med att jag fick extra huvudvärk, mådde lite illa och blev en aning yr. Tunga Det är ju bara för att huvudet/ögonen ska vänja sig. Jag brukar alltid få det när jag byter glasögon, fast värst var när jag för första gången fick mina glasögon (mina permanenta och inte läsaglasögonen). Då blev jag riktigt yr och allt det där, fast jag kunde ändå inte ta av dem under en allt för lång tid, för då skulle ju aldrig mina ögon eller mitt huvud att vänja sig.

Nu verkar jag inte bli lika yr, men dagen har knappt börjat, så jag får se lite senare. Nu ska jag bara vänja mig vid att det är nya. Med de gamla märkte jag knappt att jag hade glasögon. Med de nya är det väldigt tydligt, för jag ser bågarna och kanten på glaset. Dessutom måste jag komma ihåg att sluta flytta upp glasögonen. Mina gamla gled ned hela tiden, och det gjorde att jag fick flytta upp dem för att kunna se. Mina nya gör inte det. De sitter fast. Men av vanans makt är jag ändå där och håller på.

Nya glasögon
Vad tycks? (Bry dig inte om mina stirrande ögon ...)


Dagens citat:

"En arkeolog är en man vars karriär ligger i ruiner."
(Okänd)

Ha det så bra!
Regniga kramar
Jessie

Se på bröst = hälsosamt

Ja, det är i alla fall vad man ska tro om man har läst artikeln "Stirra på bröst och få längre liv" på MSN. Denna studie som artikeln grundar sig på har utförts vid tre sjukhus i Frankfurt. De kom då fram till att man får leva fyra till fem år extra, om man tittar på bröst regelbundet (gäller bara om man är man). Männen som deltog i studien fick nämligen titta på bröst i tio minuter om dagen och detta förbättrade deras hälsa. För att citera artikeln; "Forskarna fann att detta ledde till lägre blodtryck, lägre vilopuls och halverad risk för kärlsjukdomar." Fast om man läser lite längre i artikeln förstår man att det inte bara gällde att se på bröst för att kunna leva längre. Nej, det är det faktum att man blir sexuellt upphetsad som är det hälsosamma (om jag ska tolka det jag läste rätt). Med andra ord spelar det nog ingen roll hur man gör, bara man är sexuellt upphetsad regelbundet.

Jag var ganska road av att läsa artikeln, men i bakhuvudet började en annan tanke att ta form. Beroende på hur många män som tar del av den här studien, innebär det att män nu får en acceptabel anledning att få stirra på främmande kvinnors bröst? Dock tror jag att de belgiska männen redan har insett det här eftersom 99% av de män min klass mötte när vi var i Bryssel på klassresa i trean på gymnasiet, stirrade på tjejerna i klassen. Det var ganska obehagligt. Var till och med en man som stirrade på vår gamla lärares rumpa! Jag får verkligen hoppas att det inte blir likadant här, på grund av den här studien. Visst är det bra att så där enkla saker kan vara hälsosamt, men det finns också en gräns för vad som går att acceptera.

Om du själv vill läsa artikeln är det bara att trycka på knappen nedan.

Se på bröst

 


Dagens citat:

"Vi är alla lika - på insidan."
(Mark Twain)

Ha det så bra!
Soliga kramar
Jessie

Fina tänder ska det vara

Jag och sambon har nu använt munsköljen Colgate i några dagar nu. När jag bodde hemma hos mina föräldrar använde vi under en period Listerin och det kan jag säga dig är riktigt obehagligt! Den svider utav bara den i munnen. Enligt sambons ena kompis hjälper inte den heller mot något, utan man kan lika gärna skölja munnen med alkohol rätt upp och ned. Men den här Colgate ska vara bra. På framsidan står det:

  • Utan den starka känslan av alkohol
  • Reducerar plack
  • Stärker tandköttet
  • Innehåller flour som förebygger karies.

Colgate


Dessutom får man tolv timmars skydd. Den svider visserligen inte lika mycket som Listerin, även om den svider lite. Dock fick jag lite panik när jag häromkvällen skulle skölja munnen. Vet inte om den var en sväljreflex eller vad som orsakade det, men jag höll på att svälja alltihop och tvingade mig själv att inte göra det. Fast jag har svalt lite av det. Smakade det gott? Nej, verkligen inte.

Får hoppas att tänderna blir fina nu, eller i alla fall håller sig fina. Måste komma ihåg att gå till tandläkaren här som ligger vid ICA. Måste skriva in mig och kanske gå på en kontroll för att vara säker på att jag inte har några hål eller har andra fel. Det gäller bara att komma ihåg det där.


Dagens citat:

"Vänskap som bygger på affärer är bättre än affärer som bygger på vänskap."
(John D Rockefeller Jr)

Ha det så bra!
Soliga kramar
Jessie

Begåvningar

Nu har jag ägnat en liten stund några kvällar i rad med att läsa några noveller på Kapitel1 och jag måste säga att det finns väldigt duktiga skribenter där ute. Det är så att man blir lite avis på hur bra de skriver. De lyckas fånga läsaren med en gång, deras berättelser har driv och flyter på väldigt bra samtidigt som de använder ett målande språk som berör. Kom just på att jag måste försöka komma ihåg att lägga upp fler av mina noveller. Har inte gått genom alla än och fixat med språket. Vill helst göra det med de gamla, så att de åtminstone inte är helt urusla.

Om du inte har något att göra när du är ute på nätet någon dag kan du alltid surfa in på Kapitel1's hemsida och läsa lite av alla de bidrag som finns där. Det finns i stort sett något för alla. Både korta noveller och långa romaner. Du kommer nog hitta något som du gillar.

Mitt tips är att läsa Veronica Holmgrens rörande novell "Klockan 8" (klicka på knappen nedan). Den berättelsen berör. Jag är i och för sig inte så mycket för sjukhusberättelser, för det känns som många skriver sådana nu. Men den här var annorlunda. Läs den gärna.

Antar att det var allt för idag. Blev ett ganska kort inlägg, men jag tror nog att du överlever.


LästipsDagens citat:

"Smekmånaden är över när hunden kommer med tofflorna och din fru skäller på dig."
(Zsa Zsa Gabor)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Inte tillräckligt

Nu har jag läst klart den andra boken i serien om underbarnet Artemis Fowl; "Artemis Fowl - Det kalla kriget". Med risk för att kanske avslöja saker som kanske är oklara i första boken, skriver jag inte ut vad det står på baksidan av boken. Om du nu skulle få för dig att läsa den.

Artemis Fowl

Även den andra boken var underhållande att läsa, men det saknas något. Med andra ord var den inte lika bra som den första boken, även om den inte var totalt värdelös. Kan bero på det som min sambo sade, att den skrevs först som att bara vara en bok. Tanken var förmodligen inte att den skulle ingå i någon bokserie, fast när författaren såg hur bra den första blev, valde han att göra en till. Vid sådana tillfällen blir resultatet inte lika bra som man kanske skulle hoppas på att det skulle bli. Det är samma sak med filmer. Oftast är den första den som är den bättre.

Om man skriver en bok (för att ta ett exempel) och det visar sig att den blir en succé, kommer man ha ganska många förväntningar att leva upp till om man bestämmer sig för att skriva en uppföljare till den första boken. Min sambo gillar att spela Star Craft, ett strategispel som kom ut någon gång på nittiotalet. Han sade att skaparna till det hela tiden svarade när folk frågade om en uppföljare, att de inte ville riskera att fansen blev besvikna (nu kan jag inte svära till att min sambo har sagt det här ordagrant, men på ett ungefär). Nu har de emellertid gjort en Star Craft 2, och tydligen är den värd att spela. Jag har inte ens klarat av det första helt än och måste dessvärre börja om eftersom DOTENS hårddisk blev omformaterad när den var på service. Men det är inte hela världen.

Kort och gott var boken bra att läsa, men den saknade det lilla extra som gjorde att första boken var ett snäpp bättre. Håller på med den tredje boken nu, så man kan alltid hoppas på att den inte gör mig besviken.

Dagens citat:

"Ingen poet har någonsin beskrivit naturen friare än en advokat beskriver sanningen."
(Jean Giraudoux)

Ha det så bra!
Soliga kramar
Jessie

Shoppat loss ... Nästan

Man ska inte släppa in mig i en klädesaffär. I alla fall inte när jag har åtminstone lite pengar. Jag och sambon var inne i Strängnäs igår eftersom båda skulle kolla synen och med största sannolikhet byta glasögon. Under min synundersökning kom vi fram till att min syn på vänster öga (även med glasögon) är näst intill ... Ja den är riktigt dålig. Optikern satte för mitt högeröga även när jag hade glasögon, så jag fick titta på en tavla och säga vilka bokstäver som jag såg med vänster öga. Jag såg ju inga bokstäver! Allt var suddigt. Blink Hur som helst, eftersom min syn har försämrats så blev det nya glasögon. Jag valde ett par utan båge undertill. Har aldrig haft det innan, för jag har alltid haft båge runt om hela glaset. Ska bli spännande att se hur de nya kommer bli. Jag ska få dem om en vecka, kanske till och med fortare. Smile Min underbara sambo ska ha ett stort tack för det var han som betalde. Får försöka gottgöra honom på något sätt Wink

Medan jag väntade på att klockan skulle bli två (då min synundersökning skulle börja) gick jag in på Lindex för att kolla efter underkläder. Min sambo fick jag inte tillbringa den tiden med eftersom han skulle leta efter present till mig. I alla fall, jag hade planerat att köpa underkläder och hittade riktigt fin bh med två par tillhörande trosor. Dock gick jag runt lite för att titta vidare. Jag gillar kläder (trots att jag inte kan ett skvatt om mode) och blev med andra ord överförtjust när jag såg en riktigt fin jeansjacka! Lite för skojs skull tog jag med mig den in i provrummet och testade den. Det skulle jag inte ha gjort. Det slutade med att jag köpte den också, trots att det inte var planerat.

Därnäst hände det tråkiga. När jag stod i kassan och kassörskan tog bort stöldmärkningen på ena trosparet, gick stöldmärkningen sönder och oljade ned dem helt och hållet. Tråkigt nog var just det, det enda paret, så jag fick bara det andra jag tänkte köpa. Lite synd, men jag överlever. Fick i alla fall köpt lite nya kläder, men eftersom jag inte brukar slösa pengar så här i vanliga fall (köper bara det som jag planerat att köpa) fick jag lite dåligt samvete. Fast jag överlever.

Lägger upp bilder på jackan. Underkläderna tycker jag känns som att gå över gränsen att lägga upp bilder på, så du får säga till om du vill se dem för då skickar jag en bild.

Jacka

Jacka

Jacka

Det var det. Får se när jag får tillfälle att använda jackan. Blir lite omväxling mot fuskskinnjackan som jag har nu.


Dagens citat:

"Ångern är livsnjutarens dessert."
(Willy Reichert)

Ha det så bra!
Soliga kramar
Jessie

Sexig ost

Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta ... Vart är vårt samhälle egentligen på väg? Nu kan man snart inte yttra sig förrän det anses vara opassande och då blir man anmäld. Okej, nu gäller ju detta en helt annan sak, nu är det en reklam som har blivit anmäld, men ändå!

Har du sett den där reklamen för osten Jarlsberg där de säger; "Smaken sitter i hålen"? Även om du inte har sett den kan du svara på den här frågan: Vad tänker du på när du hör det? Tydligen var det en kvinna som förknippade det uttalandet med annat hål och tyckte att reklamen anspelade på sex. Jag satt och skrattade framför datorn när jag läste Aftonbladets artikel, för när jag har sett den reklamen har jag kommenterat något i stil med att om nu smaken sitter i hålen kan ju osten inte ha någon smak.

Visst är det kul att folk har livlig fantasi, men någonstans borde det väl finnas gränser? Eller är det bara jag som tycker att en anmälan av den här reklamen är löjligt?

Du kan själv läsa artikeln om du vill:
 
Sexig ostDagens citat:

"Jag kan ha mina fel, men att ha fel hör inte till dem."
(Jimmy Hoffa)

Ha det så bra!
Ostiga kramar
Jessie

Inga dåliga sätt

"Alla sätt är bra utom de dåliga" heter det ju. Men vi vissa fall finns det väl inga dåliga sätt? Det jag har i tankarna är när man mår dåligt och ska försöka må bra igen. Alla hanterar ju dessa känslor olika. Vissa tröstäter kanske och om det hjälper så är det ju bra. Fast visst, man ska nog inte låta det gå så långt att man tappar kontrollen och blir som en del i "Supersize VS Superskinny". Men så länge man mår bra ska man väl inte klaga? Målet är ju att man ska må bra och då spelar det väl egentligen ingen roll hur man når dit? Eller har jag helt fel?

Det var i alla fall en liten tanke som jag hade idag. Eftersom det står helt still i huvudet kan jag inte utveckla mig. Istället låter jag dig få chans att lyssna på Leona Lewis "I See You" som är otroligt bra. Satt och ylade till den innan.Dagens citat:

"Akta dig för fyra farliga F: flickan, flaskan, fogden och fan."
(Svenskt ordspråk)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Göra nu?

Det ser ganska mörkt ut just nu. Jag har inte kommit in på något av juristprogrammen och jag har heller inte kommit in på Paralegal i Stockholm. Jag ringde dit (på inrådan av den jobbcoach som jag träffade innan) och fick veta vad det egentligen är som de tittar efter när de bedömer vem som ska bli antagen. Först var det arbetslivserfarenhet. För varje halvår fick man 0,5 p och som max på just den punkten kunde man få 5 p. Sedan var det betygen från skolan. Till sist var det provet som man gör där borta. Med andra ord finns det inte särskilt mycket som jag själv kan påverka. Läsa upp betyg går ju, men för det första är det inte säkert att jag lyckas få ett högre betyg och då har man slösat bort de pengarna. För det andra påverkar inte det särskilt mycket. Då skulle jag behöva läsa upp nästan alla ämnen och så roligt tycker jag inte att det är. Särskilt inte när jag inte är garanterad ett högre betyg. Fast man kan ju alltid muta mina gamla gymnasielärare ... *ler lömskt* Nej, det ska jag inte göra. Men vad finns det då för alternativ jag har?

Tja, nu är det för sent att söka andra utbildningar vad jag vet. I alla fall när det gäller universitet och högskola. Med andra ord får jag gå arbetslös och söka jobb. Jag funderade på att söka en praktikplats, men det är nog bättre att vänta till efter den 27e augusti, eftersom jag har sökt några jobb inom Strängnäs kommun och jag får svar från dem senast den 27e augusti. Känns lite dumt att påbörja en praktik om kanske en vecka och sedan en eller två veckor efter slutar jag. Visst, jobb går före praktik, men det är ju inte så himla länge jag har kvar att vänta tills jag får svar. Får helt enkelt sysselsätta mig på annat sätt.

Funderar också på att kanske söka någon annan utbildning. I så fall får jag först se om det finns någon sådan som börjar till våren. Vad skulle jag vara intresserad av förutom juridik? *tänker så det knakar* Kanske man ska bli lärare trots allt? Visst, jag kan vänta till nästa höst och söka till Paralegal igen, men det känns bara som att jag skjuter upp mitt liv, för nu (som jag känner det) kan jag nästan inte göra något med mitt liv utan ett jobb och säkrast att få ett jobb är om jag har en utbildning. Ska nog sätta mig ned idag och fundera på allvar vad jag skulle kunna tänka mig att syssla med. Jag kan inte bara gå och vänta på att saker ska hända. Jag måste se till att de händer.

Idag tänkte jag att du ska få höra en väldigt bra låt med en mycket duktig sångare. Jag talar givetvis om Josh Grobans låt "Awake". Hoppas att du tycker om den lika mycket som jag.


 

Dagens citat:

"Många män har sin första fru att tacka för sin framgång och framgången att tacka sin andra fru."
(Okänd)

Ha det så bra!
Frågande kramar
Jessie

Att känna eller inte känna

Hur väl känner man egentligen en annan människa? Man är fullkomligt ärliga mot varandra och har absolut inga hemligheter för varandra. Fullständigt förtroende och tillit vilar över förhållandet. Fast hastigt och lustigt vänds allt upp och ned därför att man just har upptäckt att den personen som man trodde att man kände fullkomligt, inte har varit så där ärlig och hemlighetslös som man trodde. Då inser man hur blind man varit och man känner sig ganska dum för att inte ha upptäckt det innan. Man borde ju ha insett!

Beror det på att man inte har brytt sig tillräckligt? Ifall man hade brytt sig mer, borde man ha listat ut att det var på det där sättet. Eller, har det att göra med att den andra personen inte litar på en? Det kan ju vara så att den andra inte riktigt tycker att man är pålitlig eller att den känner sig trygg med en. Oavsett orsaken har jag kommit fram till följande slutsats; man kan aldrig riktigt känna en annan person till hundra procent, oavsett vilket förhållande man har. Klart att det finns undantag, för sådana finns det alltid. Men generellt tror jag att alla har någonting som man inte delar med sig.

Hur har jag kommit fram till den här slutsatsen? Jo, efter att de som har stått mig närmast till slut har visat att det jag har trott fram till den punkten, har varit helt fel eller faktiskt finns något som jag inte vet om och att personen vill att det fortsätter att vara så. Dessutom vet jag själv med mig att jag också har en del outtalat. Men tro inte att jag är arg på dem, för det är jag inte. Om de känner att de måste dölja saker har de anledning till att göra det. Den jag är arg på är helt och hållet mig själv. Jag måste ju ha gjort något för att det ska bli så.

Trots att jag själv är en person som ... Ja, låt oss helt enkelt säga att jag personifierar vad en pratkvarn är för något. Alltså, trots att jag gärna pratar mycket och ibland säger mer än vad jag kanske borde, finns det en del jag inte heller kan dela med mig. Först och främst är det privata saker som sagts mellan mig och någon annan. Sådant kan jag inte sprida ut, men det är väl en självklarhet? Jag skulle ju inte vilja att den som jag berättar något privat för, går och vidarebefordrar det till andra. Det har jag redan varit med om och känslan när man får veta det är långt ifrån trevlig. Det andra som jag kanske inte alltid delar med mig är vissa känslor och tankar, men då beror det på att jag helt enkelt inte vet hur jag ska formulera mig eller så finns risken att jag sårar någon annan med det jag tänker eller känner.

Kort och gott; inte ens jag är oskyldig i det hela och kan därför inte klandra andra. Som uttrycket heter "Man ska inte kasta sten i glashus" eller som det står i Bibeln "Den som är utan skuld ska kasta första stenen." När det gäller det här kan man säga att jag befinner mig i ett glashus och har ingen möjlighet att kasta första stenen. Men faktum kvarstår: man kan aldrig känna en annan person till hundra procent, om man räknar bort de få undantag som finns.

Dagens citat:

"Männens svagheter ger upphov till kvinnornas styrka."
(Voltaire)

Ha det så bra!
Hemlighetsfulla kramar
Jessie

Frestande!

Vet du vad som skulle vara kul att börja med? Okej, det finns ju ett antal saker, men det jag syftar på är fotografering. Häromdagen kollade jag runt på några bloggar eftersom jag inte hade annat att göra och då kom jag till en blogg där tjejen som ägde bloggen höll på med fotografering. I natt när jag pratade med en kompis blev jag ännu mer sugen när vi kom in på just det ämnet, eftersom hon berättade att hon ska få en systemkamera. Man borde kanske börja fotografera lite mer bara för skojs skull?

Jag har börjat gilla att fotografera och gör det lite då och då hemma. Mest blir det bilder på sambons lejon, men det har hänt att jag har gått ut och fotograferat annat också. I alla fall förra sommaren. Då blev det lite bilder på den fina naturen som finns här i Åker. Kan alltid lägga upp några bilder så du får se.

Hur som helst, man ska kanske ta och börja fotografera mer och på så vis lära sig? Sen kan man alltid börja på någon fotograferingskurs om man känner för det. Åh, nu blev jag ännu mer sugen. Tror nog att jag ska ta och göra det. Då har jag lite mer att göra om dagarna Smile

Här är i alla fall några bilder från sköna Åkers Styckebruk;

Åker
Ån som slingrar sig här. Ganska mysigt att stå och titta, men fasligt massa mygg.

Åker

Åker

Åker

Det var de bilderna. Har fler, men det får räcka för idag.


Dagens citat:

"Män får lära sig be om ursäkt för sina svagheter, kvinnor för sin styrka."
(Lois Wyse)

Ha det så bra!
Varma kramar
Jessie

Nu så

Vet du vad? Nu har jag faktiskt tränat med Wii Fit Plus två veckor i sträck! Visst, jag tränar kanske inte väldigt mycket åt gången. Jag har satt ihop ett pass på fjorton minuter och följer det varje gång. Mitt mål är att träna i alla fall en halvtimme varje dag. Får kanske börja öka antalet minuter med Fiten. Lite åt gången så att kroppen vänjer sig. Eller, å andra sidan skulle jag istället kunna lägga till annan träning ovanpå den jag gör med Fiten. Jag har ju lite resurser här hemma Wink Får bara hoppas att jag inte plötsligt slutar. Vill inte det nu när jag håller på att få det här till en nyttig vana. Det vore synd att förstöra allt, fast med min träningshistorik är det mest sannolikt att det blir så.

Vad kan jag göra för att förhindra att jag lägger av? Jag måste ha en morot av något slag. Något som sporrar mig till att fortsätta. Men vad skulle det kunna vara? Att det är hälsosamt att vara i form är inget för mig hållbart argument eller rättare sagt, en tillräckligt stark morot. Måste med andra ord hitta något annat. Något som står mig närmre rent känslomässigt ... *tänker så att det knakar* Jag har det! Från och med nu ska jag använda mig av moroten: Jag vill se bra ut för min sambo. Klart att det finns fler faktorer än träning som behövs för att man ska se bra ut, och vissa av dem kan jag dessvärre inte påverka, men träning är i alla fall en bra början. Sen får vi se hur det hela fortlöper. Nu har jag i alla fall en morot.

Låten som jag tänkte att du skulle få chans att lyssna på idag är Dead by April's "Losing you". Om du inte vet vad det är för en låt, kanske du känner igen den från den nya reklamen för "Smallville", den där Lois Lane och Clark Kent kysser varandra? Jag tycker om låten och när det bara är jag och lejonen hemma, sitter jag oftast och ylar till den när jag hör den på Spotify. Fast jag kan inte riktigt texten Ledsen smilis Bara en liten bit. Med andra ord ska mitt nästa projekt bli att lära mig texten. Helt.
 

 
 


Dagens citat:

"Det viktigaste är inte att aldrig falla, utan att kunna resa sig efter varje fall."
(Kinesiskt ordspråk)

Ha det så bra!
Varma kramar
Jessie

Nyårslöften

Okej, jag erkänner att det kanske inte är riktig lämplig tid att börja prata om nyårslöften. Inte så här i slutet av sommaren. Nyår innebär ju vinter och kallt, och jag tycker verkligen inte om kyla Ledsen smilis Men trots det kan jag ändå inte hjälpa att fundera på varför man egentligen avger nyårslöften ..?

När jag var liten förstod jag inte riktigt vinken med det där, så varje år gav jag samma löfte till mina föräldrar; jag ska vara ordentlig i skolan och lägga ned tid på läxorna. Behövde ju egentligen inte avge något nyårslöfte för att det skulle ske, men som sagt förstod jag inte syftet. Gör jag det nu då? Kanske. Ett nyårslöfte är ju till för en själv, inte för andra. Enligt mig, ska det vara meningen att det löftet man avger, ger man sig själv och det ska handla om något som man vill förändra hos sig själv. Finns kanske en dum vana som man håller på med eller så vill man bättra sig lite extra på något. Vad som helst är relevant, men bara så länge man gör det för sin egen skull.

Mitt nyårslöfte inför det här året var att jag skulle sluta vara så himla nyfiken, för folk stör sig på det. Lyckades jag hålla det då? Hmm, kanske inte riktigt. Det är i alla fall ett tydligt exempel; jag lovade mig själv att försöka sluta vara nyfiken därför att inte göra folk irriterade. Tror inte att någon annan egentligen bryr sig om hur nyfiken jag är. Funderar på att kanske försöka med det till nästa år igen. Har i och för sig ett annat löfte på lager, fast vad det är får du se då Wink

Alltså, nyårslöften är till för en själv och ingen annan. Att sedan försöka fuska (för de som t.ex. säger att de ska sluta röka ...) och lura andra är ganska onödigt. Det handlar ju om att man ska bevisa något för sig själv. Det handlar om att man ska förändra något hos sig själv som man är missnöjd med.

Aja, det var bara vad jag tyckte. Som vanligt är det mina åsikter och ingen annans. Inte heller säger jag att alla andra ska tycka som jag, även om det ibland kan vara trevligt att ha någon som tycker likadant. Fast lika trevligt kan det vara att diskutera saken med någon annan som inte håller med. Nej, dags att sätta punkt innan jag svamlar bort allt.

Dagens citat:

"Det är det man begär, inte det man får, som säger vem man är."
(Barbara King)

Ha det så bra!
Bamsekramar
Jessie

Inte så tokigt trots allt

Som du säkert vet är jag inte alltför förtjust i fantasyböcker. Den genren blir lite för overklig för min del. Jag har testat att läsa och det är därför som jag kan säga att det inte är något för mig. Sci-Fi är heller inget som jag är stormförtjust i, så när jag läser J.D. Robb's (pseudonym för Nora Roberts) framtidsromaner kryper det i kroppen på mig. Men nu tänkte jag ge det en extra chans och samtidigt lära mig mer om något som min sambo tycker om. (fantasy om du inte har uppfattat det än Tunga) Jag börjar med de böcker som han har här hemma.

Nyligen läste jag klart den första boken i Eoin Colfers trilogi om underbarnet Artemis Fowl. Häpnadsväckande nog tyckte jag att den var en underhållande roman, trots att det är en barnbok. Författaren ska ha applåder för att han inte använder sådant löjligt lätt språk som man annars kan förvänta sig finnas i barnböcker.

Artemis Fowl


Jag citerar baksidan så att du vet vad den handlar om; "Den tolvårige Artemis Fowl är det fyndigaste och mest kriminella snillet i världshistorien. Men inte ens Artemis inser vad han utmanar när han kidnappar en vätte, löjtnant Holly Short från PYSS (Polisiära Yt-Spanings-Styrkan). De vättar som Artemis har att göra med är inte de vi är vana vid från godnattsagorna - nej, dessa vättar är beväpnade och livsfarliga. Och när Artemis tror att han vet precis var han har dem, slutar de plötsligt att spela enligt reglerna ..."

Nu vet jag inte om de här böckerna direkt räknas som fantasy, trots att det finns en underjordisk värld med vättar, dvärgar, troll etc. Ska nog ta reda på definitionen av genren. Hur som helst och i vilket fall som helst gillade jag det jag läste och blev sugen på att skriva något eget på temat. Fast, det känns som att det mesta redan har tagits upp och risken finns att det bara blir något slags plagiat om jag försöker mig på att skriva. Å andra sidan är det enda som behövs lite fantasi. Men sen finns det ett litet problem till ... Jag har inte tillräckligt med fantasi för att hitta på helt nya namn till figurerna som man brukar göra i fantasy (vad jag har uppfattat det som). Fast man kan kanske använda sig av redan existerande, men ovanliga namn?

Så fort jag har satt punkt för idag ska jag ge mig ut på nätet och börja med lite research. Eller så väntar jag tills jag är klar med allt annat jag skriver och ska skriva. Har blivit ganska mycket i huvudet som jag vill skriva om. Det enda som saknas är inspiration, disciplin och fokusering ...


Dagens citat:

"En flicka är som en skugga. Följ henne så flyr hon, fly henne så följer hon dig."
(Ryskt ordspråk)

Ha det så bra!
Varma kramar
Jessie

Minnas eller glömma?

Vore det inte så mycket bättre om det hade funnits något i stil med en av- och på-knapp hos oss människor, så att man mycket enkelt och smidigt kunde välja vad man ville minnas och vad man ville glömma? Eller, av- och på-knapp är nog fel uttryck. Med en sådan knapp stänger man bara av eller sätter på minnet. Nej, det jag menade var en filtreringsfunktion. Då har man ju en valmöjlighet att göra vad man vill bland allt det som finns lagrat i huvudet. Otroligt nog finns det faktiskt de som har den här förmågan. I alla fall vad jag har hört, för om det sedan verkligen stämmer kan bara de veta.

Man blir nästan avis, för med en sådan förmåga skulle man kunna välja att glömma alla dåliga minnen (sådant som får en att må dåligt etc) och sedan må hur prima som helst. Fast å andra sidan kan alla kanske detta, men det gäller bara att träna upp sin hjärna. Man kan ju träna den så att man kan minnas bättre, då borde man kunna utveckla så att man därefter kan välja vad man vill ha kvar i huvudet och vad man vill ha bort. När det gäller siffror kan jag nästan själv det. Jag har ett ganska bra sifferminne, fast inte så pass att jag kan rabbla upp alla decimaler för Pi. Det kunde en tjej i min gymnasieklass i ettan. Hon och jag läste matte B och satt tillsammans på mattelektionerna. Under ena lektionen började hon rabbla upp decimalerna. Hur som helst, ända sedan jag var liten har jag haft relativt bra sifferminne. Med andra ord har jag (när jag vill) lätt för att lära mig sifferkombinationer. Men jag kan också välja att glömma bort om jag vill. Fast sen finns det situationer då jag ändå glömmer, trots att jag hade velat minnas. Ledsen smilis Aja. Sånt är livet.

Borde kolla upp sätt för att träna upp hjärnan och om jag har tur kanske jag kan tillägna mig förmågan att kunna välja vad jag vill minnas och vad jag vill glömma.

Innan jag loggar ut för idag tänkte jag låta dig få chansen att lyssna på en ganska bra låt; Patrik Isakssons och Sarah Dawn Finers låt "Du som tog mitt hjärta". För mig representerar den här låten de skuldkänslor som jag hade för ungefär två och ett halvt år sedan. Fast det är ändå en bra låt ^^
 

 


Dagens citat:

"Mycket vet den som intet vet, om han vet att tiga."
(Giuseppe Giusti)

Ha det så bra!
Glömda kramar
Jessie

Välkommen hem!

Igår kom äntligen DOTEN hem! Nu slipper den sitta i läskiga Tyskland och ha hemlängtan. Men herregud vad de hade misshandlat kartongen Blink Är de inte alls försiktiga med saker och ting? Fast det har kanske blivit i frakten mellan hemmet och servicestationen.

Turligt nog hade de fixat det där lilla problemet med att DOTEN inte kunde hitta några trådlösa nätverk trots att det fanns. De hade formaterat om hårddisk C eller något ... Jag vet inte, men jag fick i alla fall installera om vissa saker på nytt och göra om de inställningar som jag hade innan. Klantigt var dock att jag hade glömt bort att spara mina bokmärken i Firefox, så nu var alla försvunna. Fast jag hittar dem säkert igen. Det var ju knappast något livsviktigt. Det viktigaste är att DOTEN mår bra igen och är hemma hos sina ägare ^^

Jag får passa på att låta dig få höra en väldigt bra låt. Anders Ekborgs bidrag i Melodifestivalen 2010 "The saviour". Det var nog en av de bästa låtarna det här året (för att vara ärlig var de allra flesta riktigt dåliga ...) och jag är mycket, mycket förvånad över att den här inte ens gick till final! Den borde ju ha vunnit! Förstår inte alls hur svenska folket tänker egentligen. Men men. Får helt enkelt njuta av den på Spotify eller i det här inlägget Wink Fast när jag hörde att det var Anders Ekborg som skulle sjunga och att han sedan gjorde det riktigt riktigt bra blev jag häpen. Jag visste att han var en ganska bra skådespelare, men att han kunde sjunga?!
Dagens citat:

"Vänskap utan förtroende är som en blomma utan doft."
(Laure Conan)

Ha det så bra!
Varma kramar
Jessie

Grynigt

När jag började läsa på universitetet började jag med vanan att äta gröt till frukost innan jag åkte iväg. Detta var när jag fortfarande bodde hemma (för ungefär två år sedan). Visst, vissa dagar kändes det som om det bara växte i munnen på mig och aptiten försvann med vinden. Ifall du undrar var det havregrynsgröt.

Många verkar inte tycka om det. Det var i varje fall den uppfattningen jag fick när man diskuterade frukostvanor eller liknande med kurskamraterna. Havregrynsgröt är faktiskt gott och det mättar väldigt bra. Om man vet med sig att man har svårt att äta på morgonen, men vill äta den här nyttiga gröten, bör man nog tänka på att avsätta extra tid för att hinna äta. När jag var yngre hade jag inga problem med att äta på morgonen, utan det var något som kom senare. Därför steg jag upp tidigare på morgonen för att vara säker på att komma i tid, eftersom gröten gick trögt att få i sig.

Risgrynsgröt är också en favorit, men mannagrynsgröt får inget positivt betyg från min sida. Smaken ... Ja, den har väl inte direkt någon smak, men däremot en mycket konstig och för mig oaptitlig konsistens. Den är väldigt grynig och dessvärre är det också något som man smakar då man äter det. Nackdelen är också att det tar riktigt lång tid att få slut på det, eftersom att man till en portion bara behöver två matskedar och en förpackning innehåller femhundra gram! Tror faktiskt inte att jag skulle ha köpt det, om det inte hade varit för att testa om det hjälpte mot sambons hemska magvärk. Hjälpte gjorde det inte, men det är för att inte heller min sambo tyckte att gröten var särskilt aptitlig. Hur som helst, nu offrar jag mig för laget genom att äta det till lunch vissa dagar. Fast jag har lärt mig en läxa; tillaga inte mannagrynsgröt i mikron. Sist jag gjorde det (första och sista gången) "svämmade" det över så att jag dels fick rensa insidan av mikron, dels hade jag bara kvar ungefär halva mängden.

Gröt
Den läskiga mannagrynsgröten...Dagens citat:

"Ungkarlar lever efter mottot: hellre två ringar under ögonen än en på fingret."
(Mario Adorf)

Ha det så bra!
Varma kramar
Jessie

RSS 2.0

PersonligtToppblogg.se

Personligt
webbhotell
Blogglista.se
Free Pencil 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com


Jessicas grotta
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!