Nyårslöften

Okej, jag erkänner att det kanske inte är riktig lämplig tid att börja prata om nyårslöften. Inte så här i slutet av sommaren. Nyår innebär ju vinter och kallt, och jag tycker verkligen inte om kyla Ledsen smilis Men trots det kan jag ändå inte hjälpa att fundera på varför man egentligen avger nyårslöften ..?

När jag var liten förstod jag inte riktigt vinken med det där, så varje år gav jag samma löfte till mina föräldrar; jag ska vara ordentlig i skolan och lägga ned tid på läxorna. Behövde ju egentligen inte avge något nyårslöfte för att det skulle ske, men som sagt förstod jag inte syftet. Gör jag det nu då? Kanske. Ett nyårslöfte är ju till för en själv, inte för andra. Enligt mig, ska det vara meningen att det löftet man avger, ger man sig själv och det ska handla om något som man vill förändra hos sig själv. Finns kanske en dum vana som man håller på med eller så vill man bättra sig lite extra på något. Vad som helst är relevant, men bara så länge man gör det för sin egen skull.

Mitt nyårslöfte inför det här året var att jag skulle sluta vara så himla nyfiken, för folk stör sig på det. Lyckades jag hålla det då? Hmm, kanske inte riktigt. Det är i alla fall ett tydligt exempel; jag lovade mig själv att försöka sluta vara nyfiken därför att inte göra folk irriterade. Tror inte att någon annan egentligen bryr sig om hur nyfiken jag är. Funderar på att kanske försöka med det till nästa år igen. Har i och för sig ett annat löfte på lager, fast vad det är får du se då Wink

Alltså, nyårslöften är till för en själv och ingen annan. Att sedan försöka fuska (för de som t.ex. säger att de ska sluta röka ...) och lura andra är ganska onödigt. Det handlar ju om att man ska bevisa något för sig själv. Det handlar om att man ska förändra något hos sig själv som man är missnöjd med.

Aja, det var bara vad jag tyckte. Som vanligt är det mina åsikter och ingen annans. Inte heller säger jag att alla andra ska tycka som jag, även om det ibland kan vara trevligt att ha någon som tycker likadant. Fast lika trevligt kan det vara att diskutera saken med någon annan som inte håller med. Nej, dags att sätta punkt innan jag svamlar bort allt.

Dagens citat:

"Det är det man begär, inte det man får, som säger vem man är."
(Barbara King)

Ha det så bra!
Bamsekramar
Jessie