Lussegrisar!

I lördags bestämde jag och älsklingen oss för att baka lussebullar eftersom det är Lucia idag. Fast vi ville inte göra de "vanliga" bullarna, så vi lekte lite och skapade lussegrisar. ^^ Lite av idén stal vi från min mamma som under de senaste åren har gjort lussekatter (det vill säga, hon har format bullarna till katter). Visserligen skulle vi också kunde göra katter med tanke på att vi har två lejon här hemma, men vi kände mest för att göra grisar eftersom älsklingen jobbar med dem.

Ogräddade
Så här såg de ut innan de åkte in i ugnen. Är de inte söta?


Då älsklingen inte är så förtjust i russin (fast han säger att han kan äta det, även om han helst avstår) ville jag testa på att ha något annat som ögon. Som du ser blev det hasselnötter och trots att man kanske inte tror det (det gjorde inte jag i alla fall) funkar det väldigt bra att ha nötterna som ögon Smile

Gräddade

Så här såg de ut efter att de fått tillbringa lite tid i den varma ugnen. Älsklingen tyckte att de såg ut som troll ...


Älsklingen tyckte att de såg ut som troll när de kom ut. Dessvärre blev de inga dassalock som min mammas brukar bli och jag gjorde så som hon sade. Igår förklarade hon dock två skillnader som hon gör, jämfört med hur vi gjorde. Jag har inte haft möjlighet att kunna testa det än, men planerar att göra det ikväll. Så fort jag har fått se resultatet av den nya degen får du veta det.


Dagens citat:

"You're everything I know that makes me believe I'm not alone."
(Michelle Branch - Everywhere)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie