Annorlunda

Innan jag börjar dagens inlägg vill jag bara hålla mitt löfte om att hålla dig uppdaterad angående jobbintervjun som jag var på i Stockholm förra onsdagen (inte i förrigår utan veckan innan). Det blev inget av det. Kvinnan som jag pratat med under intervjun talade om att de inte ansåg att jag var lämplig för tjänsten. Ingen av de som företaget hade intervjuat hade ansetts lämpliga. Visst känns det trist, men det finns fler jobb att söka.

Nu till dagens ämne. Detta är något som jag har funderat lite. Vad är då "detta"? (Du märker nog att jag gillar att hålla dig som läser på halster Wink) Jo, när man är tillsammans med någon i ett förhållande (pojkvän-pojkvän, flickvän-flickvän, pojkvän-flickvän) är man på ett visst sätt mot varandra. Fast ibland händer det att när man är med andra, ändrar antingen ena partnern eller båda, sitt sätt mot varandra. Någon blir kanske mer kärleksfull mot sin partner genom att kramas eller pussas mer. Någon blir kanske elakare och säger massa hårda ord till sin partner eller hånar denne/denna inför andra människor. Variationerna kan vara många och är olika från person till person. Trots det återstår frågorna; varför förändras ens partner på det sättet när man är bland andra människor? Är ens partner medveten som sin förvandling? Man kan kanske acceptera att det händer en gång, men vid varje tillfälle då man är med andra och partnern gör så här, då kan man börja undra vad som är orsaken.

Min uppfattning är att sådan förändring beror på något psykologiskt och därför tänker jag inte spekulera i vad orsakerna kan vara eftersom jag saknar sådan kompetens. Men resultatet blir att den andra partnern, den som påverkas av den andras förändring, kan bli sårad. Nu säger jag "kan" eftersom möjligheten att denne inte reagerar finns. Allra helst om man inte vet vad som ligger bakom. Personen kanske inte själv tänker på hur partnern beter sig.

Hur ska man lyckas lösa det? Mitt förslag är; kommunikation. Prata med partnern om hur du känner och hur partnern beter sig i de olika sammanhangen. Förhoppningsvis (dock inte alltid eller helt säkert) lystrar din partner och tar till sig det du har sagt. Vem vet, i bästa fall får du kanske reda på orsaken bakom förändringen och kanske kan ni lösa det tillsammans.

Dagens citat:

"Jag gillar arbete, det fascinerar mig. Jag kan sitta i timtal och titta på."
(Jerome K Jerome)

Ha det så bra!
Varma kramar
Jessie