Själens spegel

Brukar man inte säga att ögonen är själens spegel? Vad betyder egentligen det? Att man via ögonen kan se vad man egentligen vill, innerst inne? Jag tror faktiskt att det inte bara är något man säger. Jag är väldigt säker på att man via ögonen kan förmedla vad man känner och tycker. Det gäller även ens leende.

Många gånger är man nog inte medveten om vilka signaler som man faktiskt sänder ut. Ett tydligt exempel är mig själv, när jag var på bio med min syster och såg den första Arn-filmen. Gustaf Skarsgård var med och vid ett tillfälle satt min syster och såg på mig innan hon viskade: Dina ögon glittrar när du ser på Skarsgård. Hon talade om mig för senare att mina ögon glittrade även när jag såg på min sambo när han var nere och hälsade på mig för första gången i Malmö. I sanningens namn var jag faktiskt inte medveten om detta, men hon hade säkert rätt när det gällde min sambo Kram

Att skicka ut ett spontant leende kan också avslöja vad man tycker om någon eller något.

Så trots att man kanske försöker att ha ett pokeransikte, kan faktiskt små detaljer (ögon och leende) avslöja mer än vad man tror.

Dagens citat:

"Tag inte livet alltför allvarligt. Du kommer i alla fall aldrig ifrån det levande."
(E Hubbard)

Ha det så bra!
Spegliga kramar
Jessie