Ny istid

Jag börjar bli ganska säker på att det är en ny istid på gång. I alla fall om man tänker på våra kranar här i lägenheten, för vi har inte haft varmvatten sedan 14-tiden igår. Nu kan ju varmvattnet ha försvunnit tidigare, men det var då jag upptäckte det. Eftersom det har hänt i Malmö att de har strypt varmvattnet i kanske två-tre timmar, avvaktade jag tills runt fem (då min sambo var på väg hem) och när det fortfarande inte hade kommit tillbaka gjorde jag en felanmälan hos securitas (det är dit man kopplas när fastighetsbolagets kontor har stängt).

Kvinnan jag pratade med fattade ingenting och ville först inte hjälpa mig eftersom hon inte visste vad hon skulle göra. Men hon frågade i alla fall efter en stund om hon skulle göra en felanmälan. Jag ville att hon skulle göra det, så hon svarade att hon skulle prata med en jour-kille och återkomma till mig. Någon halvtimme senare ringde den här jour-killen, men tyckte att vi skulle avvakta ännu mer eftersom han var säker på att det skulle komma tillbaka inom några timmar. Med tanke på att det var varmt ute var sannolikheten stor att många hade duschat och att det var därför som varmvattnet är borta.

Det hade fortfarande inte kommit tillbaka nu på morgonen, så jag ska gå ned till fastighetsskötarna vid åttatiden. De borde vara där då. Hoppas att de kan hjälpa mig. Vi betalar faktiskt hyra och borde förvänta oss att det finns varmvatten tillgängligt. Min sambo fick ju duscha i iskallt vatten när han kom hem igår och jag har inte kunnat diska eftersom man inte ska diska i kallvatten (smutsen försvinner inte). Visst kan jag alltid värma vatten på spisen eller i vattenkokare, men det ska ju inte behövas. Jag vill ha vårt varmvatten tillbaka!


Dagens citat:

"En man börjar bli gammal när han tittar på matsedeln innan han tittar på servitrisen."
(Okänd)

Ha det så bra!
Iskalla kramar
Jessie