Sömnmedel

I natt satt jag och min älskade sambo och såg på "Feardotcom". Tydligen skulle det vara en rysare, men särskilt läskig var den inte. Snarare konstig och invecklad.

I korthet handlar filmen om att man hittar fyra lik och det som binder samman alla är att samtliga har dött efter att ha besökt www.feardotcom.com.

Redan anslaget (de första minuterna av filmen) avslöjar filmens standard; inte särskilt bra. Anslaget i den här filmen är enligt mig konstig och man sitter och försöker förstå vad det är som händer. Samma sak är det med andra delar av filmen som kommer lite senare. Tanken bakom filmen har potential, men i mina ögon har de inte riktigt knutit ihop de två konfliktdelarna som de presenterar. Man förstår att de har samband (karaktärerna påpekar det), men hur sambandet egentligen hänger ihop förstod jag aldrig. Nu kan det också bero på att jag somnade precis i slutet och missade de sista minuterna (sambon fick förklara huvudpunkterna som jag hade missat), men de borde på något sätt ha försökt att klargöra sambandet bättre eller kanske ännu hellre ha förändrat det lite så att man med en gång förstod.

Att jag inte helt förstår behöver inte heller riktigt ha med filmens kvalitet att göra, för jag har aldrig varit mycket för djupare innebörder. Oftast har jag problem med att se djupare in än det som mina ögon uppfattar. Det beror på okunnighet (konkret: jag är korkad) från min sida, men filmen är fortfarande invecklad och konstig för mig.

Mitt betyg (på Filmtipset) blev en 1:a. Sorgligt nog. Om du har lust och tid att slänga bort 101 minuter av ditt liv kan du ju själv se vad du anser om filmen.

Om du har missat det, heter jag DreamingTiger på Filmtipset, ifall du vill bli kompis med mig där eller bara se vad jag tycker om de filmer som jag har sett.

Dagens citat:

"Att inse att man är okunnig är ett bra steg mot kunskap."
(Benjamin Disraeli)

Ha det så bra!
Varma kramar
Jessie