Inte så grönt

Nu har man varit på Gröna Lund i Stockholm för första gången. Känns nästan som om jag gör mycket för första gången nu under kort tid, fast det är ju inget negativt eftersom jag tycker om att testa på nya saker. Ska väl försöka ta mig till Liseberg någon gång också, men jag har ingen brådska. Är ju knappast så där supergammal att jag måste göra allt så fort som möjligt. Bättre att ta det lite då och då ^^

Kort och gott, i lördags var jag på Gröna Lund med min sambo, min syster och hennes sambo (de var och hälsade på oss under helgen). Vi fick gå upp vid sextiden för att hinna gå till Läggesta (där vi skulle börja vår resa ifrån) och sedan hände ju en del diverse saker på vägen... Men till slut kom vi fram, fast något utöver ett vanligt nöjesfält skulle jag inte vilja påstå att Gröna Lund är. Är som vilken nöjespark som helst. Lite besviken blev jag dock på att de knappt verkar satsa på det gröna. Nu behöver ju inte Gröna Lund innebära att allt ska vara grönt, för det kan ju ha att göra med omgivningen eller platsen som nöjesparken finns på. Jag menar, runt fanns det ju en hel del träd och då syftar kanske namnet på att de finns i en grön lund eller något. Vad vet jag. Fast de borde försöka satsa lite mer på det gröna tycker jag personligen, men alla får ju tycka som de vill.

Jag tror att jag och sambon testade att åka de flesta karuseller som fanns. Den som jag nog tycker ändå var äckligast var Insane eftersom man får åka baklänges och upp och ned! Allra helst mot slutet. Min sambo sade att man tappade uppfattningen om vad som var upp och vad som var ned. Kan inte göra annat än att hålla med.

Någon riktig tur när det gäller lotter och spel har jag aldrig haft, men vi båda lyckades ändå vinna en trevlig liten samling när vi var där borta ^^ Fåret vann min sambo genom en sådan där automat med gripklo (du vet sådana som är riktigt svåra att få något från!). Resten (ormarna och den gröna gorillan) vann vi vid det ståndet där man skulle dra i en spak så att sju tärningar slogs om och sedan skulle man räkna ihop summan av alla prickar. Om den summan fanns uppskrivet i rött på bilden bredvid tärningarna vann man något. Oss emellan tyckte jag att det var det roligaste ståndet.

Vinster
Vår fina vinstsamling


Nu ska jag nog faktiskt tacka för mig för idag och koppla av i soffan bredvid min sambo. Känner mig ganska seg. Dock vet jag inte om det beror på att jag fortfarande är lite förkyld (tappade ju rösten i fredags men har nästan fått tillbaka den nu).


Dagens citat:

"Förbjuden väg är ofta hårt sliten."
(Svenskt ordspråk)

Ha det så bra!
Varma kramar
Jessie