Sagan om soffan som aldrig kom

"Det var en gång ett ungt par som en dag upptäckte att den soffan som de hade nu förstörde deras fina parkettgolv som de hyrde av ondskefulla Janne. Efter mycket övervägande bestämde de sig för att de skulle köpa en ny bäddsoffa och började söka efter en lämplig att köpa. Eftersom de i inflyttningspresent av kommunen hade fått rabatt hos ett möbelhus, åkte de dit i hopp om att hitta något fint. De hittade en soffa som de ville ha och beställde den från säljaren. Som säkerhet fick de betala en viss handpenning och efter affären och ett löfte om att ha soffan i sin ägo efter cirka tre veckor, åkte paret hem.

Tre långa veckor gick, men inget samtal från säljaren kom och soffan var nu ännu inte deras. Mannen i förhållandet ringde för att fråga när soffan skulle komma och fick svaret att den eventuellt skulle komma runt fyra dagar senare. Han fick även ett löfte från säljaren att de skulle ringa honom. Det gick tio dagar och någon soffa eller samtal hade ännu kommit. Då ringde mannen igen och fick säljarens förbryllade svar att soffan borde ha kommit vid det laget. Säljaren skulle kontakta sin agent och lovade att höra av sig så fort han hade fått höra något. Efter en vecka hade paret fortfarande inte fått höra något och soffan verkade vara spårlöst försvunnen..."


Okej, så illa att den är spårlöst försvunnen är det inte. Jag ringde till möbelhuset (Öhmans möbelhus) i måndags för att höra varför soffan fortfarande inte hade kommit och enligt säljaren har soffan nu lämnat fabriken och vi ska få den i slutet av veckan. Är du duktig på matematik? Kan du räkna ut hur många veckor det har gått? Okej, jag ska vara en snäll flicka och tala om det. I slutet av den här veckan har det gått SEX veckor. Dubbelt så lång tid som de sade. Fast vi ska inte klaga. De har lovat att ta med sig den gamla soffan *skrattar ondskefullt och gör samma fingerrörelse som Mr Burns i "The Simposons"* och de ska eventuellt bara ta halva priset för frakten till lägenheten. Alltså; de tar vår nuvarande soffa och vi får KANSKE 250 kr billigare. (Att soffan kostar nästan 7.000 kr hör kanske inte hit..?) Slutet gott, allting gott? Tja, vi får väl se i slutet av veckan. Men ett råd från mig; handla inget på Öhmans möbelhus i Almnäs. Det är inte säkert att du får se det du köper.

Dagens citat:

"Y'know, you remind me of a poem I can't remember, and a place I've never been to, and a song that may never have existed."
(Abe Simpsons)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie