One missed... point?

Innan jag kommer till det jag ska skriva om idag ville jag bara tala om att det regnar och är mulet idag :-(  Det superfina vädret som vi hade igår är som bortblåst. Men vi fick i alla fall njuta lite.

Nu till dagens ämne. Igår såg jag och min fantastiska sambo på "One missed call" genom Voddler. Jag har för mig att min bästa vän har sagt att det är en bra film, och eftersom hon gillar skräck lika mycket som knarkare gillar knark tänkte jag att den i så fall måste vara väldigt äcklig, men även ganska spännande. Den var... konstig och tråkig. Under filmen undrade jag egentligen vad min kompis tycker är så bra med den. Fast nu på morgonen när jag skulle betygsätta den insåg jag att den versionen som vi såg igår förmodligen inte är den som min kompis tycker om.

Den "One missed call" som vi såg på igår är från 2003 och helt japansk, med den här framsidan;

Filmversionen från 2003 (Japansk)

 

 

Den som min kompis förmodligen har sett är från 2008 och (vad jag kunde se) ganska amerikansk, med den här framsidan;

 

 

Det dumma är dock att Voddler ändå hade 2008's framsida för filmen. Dåligt! För på Filmtipset (Länk finns som vanligt under "Länkar") ser man tydligt att det är olika skådespelare (2003 har rakt igenom japanska medan 2008 har såvitt jag kan se amerikanska).

 

Men vad tycker jag om filmen då? Rakt igenom är den väldigt tråkig och ganska konstig. Regissören verkar anta att man ska förstå saker som jag hellre skulle ha velat haft en förklaring till, framför allt slutet! Det om något var väldigt konstigt. Är detta en film som jag rekommenderar? Absolut inte! Ska försöka att se versionen från 2008 och se om den kan vara bättre. Min slutsats är nämligen att jag helt enkelt inte är så mycket för japanska filmer, även om jag hittills bara har sett två vad jag vet. Den första var "The Grudge" och den var enligt min mening inte heller så mycket att hurra för.

 

Jag nämnde Filmtipset ovan och en kort förklaring till vad det är för en sida är så enkel som att det är för folk som gillar film. Där kan man betygsätta filmer, läsa andras kommentarer på filmer, själv skriva kommentarer etc. Om du skulle känna för att bli medlem där, kan du alltid söka upp mig (DreamingTiger). :-)

 

Nej, nu ska jag nog vara lite duktig och försöka söka lite jobb innan jag måste bege mig ned till tvättstugan igen.

 

Dagens citat:

 

"When I close my eyes, it's you I see!"
(Michelle Branch - Everywhere)



Ha det så bra!

Våta sommarkramar

Jessie