Intimt

Jag praktiskt taget skrattade när vår (min bästa kompis och min) projektarbetshandledare/geografilärare sade till oss i trean att vi tre hade blivit intima med varandra efter att han hade läst vår projektarbete, därför att det är något intimt med att få sin roman läst. Vid det tillfället tog jag det som en av hans underligheter, för han var ganska ... speciell? Visst var han snäll och så, men han var lite udda jämfört med andra lärare. Till exempel när han pratade om avdunstning på geografin. Då han illustrerade vattendropparna med sin kropp, gick han omkring i klassrummet, med armarna tätt intill sin kropp och viftade på själva händerna. Givetvis fick han klassen att vrida sig av skratt.

Men nu inser jag att han faktiskt har rätt. Det är ganska intimt att få sin roman läst. Det är väldigt privat. Jag vet att det säkert låter konstigt, för egentligen borde inte en text ha en sådan egenskap, men det har den. Kanske inte för alla, men i alla fall för mig. Jag började fundera närmre på det när min bästa vän fick mig att överväga om jag skulle lägga ut romanen som jag skriver på K1 eller ej. Nej, hon sade aldrig att jag borde, men vi pratade och då började jag fundera på det. Fast bara tanken på att blotta mig på det sättet känns skrämmande. Jo, jag lägger visserligen upp mina noveller, men de är en annan sak.

Kanske handlar det om att lära sig att hantera det? Jag menar, övning ger ju färdighet och om jag då lägger upp en roman har jag lyckats att ta mig över den tröskeln. Då känns det kanske inte lika skrämmande när jag väl vet hur det är. Fast att jag inte vill göra det beror på andra praktiska saker också. Jag tror att jag kommer bli distraherad om någon nu skulle kommentera min text. Det räcker att jag redan kommer på saker och delar hela tiden som jag vill lägga till eller byta ut. Bättre att göra som jag tänkte först och skriva klart allt som jag har i huvudet och därefter ändra eller lägga till saker så att texten blir bättre. Fast när jag har tid och ork (plus inspiration) för det är en annan femma ...


Dagens citat:

"Högmod går före fall, sturskhet före undergång."
(Bibeln)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Duktig flicka

I lördags blev jag uppriktigt förvånad, men samtidigt nöjd. Eftersom hankatten var så besatt av badkaret och hoppade i där flera gånger dagligen och därefter ropade på oss om att han ville ha rinnande vatten, köpte vi en vattenfontän. Dock är tydligen vattenfontänen för läskig för lille Fegis (som jag kallar honom), så dit går man bara när den är avstängd. Honkatten däremot har gått fram och nosat på den när den har varit igång och har smakat lite när man har suttit och lockat på henne. Men i lördags gick hon dit självmant och drack medan den var igång! Varken jag eller älsklingen satt och lockade på henne. Vilken duktig tjej! Hoppas att Fegis lär sig av henne ...

Vattenfontän


Dagens citat:

"I'll go wherever you will go."
(The Calling - Wherever you will go)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Första advent

Idag är det första advent. Gud vad tiden flyger iväg! Har det verkligen gått ett helt år sedan sist? Nu i helgen har det varit ganska fullt upp. Fönster har putsats, lägenhet har städats, julsaker har kommit upp ... Men nu kan jag sitta ned en stund och koppla av. Visserligen låg jag och älsklingen i soffan en stund efter att granen kommit upp, och myste, men nu har jag inget speciellt som måste göras precis nu. Ganska skönt.

Alla fönster är inte färdigputsade (för att det dumma köksfönstret bråkade med mig igår -.-' ), så de sista (balkongdörren och sovrumsfönstret) tar jag i morgon. Aldrig kul att putsa fönster, men det måste ju göras. Vad man dessutom kan göra från och med idag (vad jag tycker) är att lyssna på julmusik, för nu har ju julen officiellt kommit igång. Älsklingen påpekade innan att det känna konstigt att första advent är i november och att man lyssnar på julmusik nu, för egentligen känns ju december mer som att julen verkligen har kommit igång. Jag håller med honom, men december är ju ändå snart här, så man kan nog hålla ut till dess.

Jag tänkte ha med tre låtar som jag verkligen ska lyssna på nu under julen. Okej, fyra låtar, för jag kom nyss på ännu en som jag tycker så mycket om. De första två är från Josh Grobans julskiva "Noël". Jag riktigt ryser när jag hör honom sjunga de här två, eftersom han trots allt har en så skön stämma. "Little Drummer Boy" har jag på en annan skiva, med en annan artist som sjunger, fast jag föredrar Josh Grobans version eftersom han faktiskt lyckas att få den så pass mycket mäktigare och på det sättet stärka låten. Den andra, "Thankful" är bara så mysig att lyssna på.

"Nu tändas tusen juleljus" är för mig en av de mest klassiska jullåtarna som finns. Jag har alltid tyckt om den allra bäst. Jag minns tydligt när man tvingades att gå till kyrkan på låg- och mellanstadiet. till jul. Att gå till St. Mikael-kyrkan i Malmö (vid Lindeborg) var bland det mest tråkiga som jag visste. När man är så pass liten känns ju vägen olidligt lång, fast när man väl var framme vid kyrkan och satt där för att sjunga, då var jag nöjd. Framför allt när vi sjöng just denna. Nu tycker jag å andra sidan inte riktigt om Carola som person, men hennes version av "Nu tändas ..." är fantastisk. Därför tolererar jag det.

"Julen är här". Otroligt bra låt och otroligt bra sångprestationer! Finns det mycket att säga om låten? Kanske ... På kören på gymnasiet (i tvåan om jag minns rätt) ville musikläraren att jag skulle sjunga solot i den här låten på julavslutningen Blink Jag tvärvägrade, med tanke på att jag dels inte kan sjunga och dels för att jag absolut inte kan göra det inför andra. Men låten är ändå bra ^^  


Dagens citat:

"Medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa."
(Nalle Puh)

Ha det så bra!
Adventkramar
Jessie