Smaskens!
Älggryta med enbär (4 pers)
500 g älgkött
1 gul lök
2 morötter
salt, peppar
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl vispgrädde
6 krossade enbär
1 tsk timjan
1 msk svart vinbärsgelé
200 g stekta kantareller
Gör så här;
Skär köttet i grytbitar och hacka löken och tärna morötterna.
Stek köttet, löken och morötterna i omgångar och lägg över i en gryta.
Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde, kryddor och gelé och låt koka ca 45 min.
Red av grytan och tillsätt till sist kantarellerna.
500 g älgkött
1 gul lök
2 morötter
salt, peppar
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl vispgrädde
6 krossade enbär
1 tsk timjan
1 msk svart vinbärsgelé
200 g stekta kantareller
Gör så här;
Skär köttet i grytbitar och hacka löken och tärna morötterna.
Stek köttet, löken och morötterna i omgångar och lägg över i en gryta.
Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde, kryddor och gelé och låt koka ca 45 min.
Red av grytan och tillsätt till sist kantarellerna.
(Källa: http://mariellsrecept.blogspot.com/2009/07/alggryta-med-enbar.html)
Dagens citat:
"Vissa förhållanden slutar lyckligt. Andra med äktenskap."
(Okänd)
Ha det så bra!
Kramar
Jessie