Smaskens!

Eftersom vi har fått lite mer än 7,5 kg älgkött (älgfransyska, älgfärs, älgbiff och älggrytbitar) från älsklingens chef, passade vi på att göra något trevligt utav grytbitarna i lördags. Vi letade ganska mycket på nätet efter ett trevligt recpet, men överraskande nog innehöll nästan samtliga vin Blink Varken jag eller min fästman är så förtjusta i alkohol, och följaktligen ratade vi dessa recept. Långt om länge hittade jag ett till slut som verkade okej. Med tanke på att vi hade över ett kilo grytbitar av älg, fick vi dubbla receptet. Men det smakade väldigt gott och därför rekommenderar jag det varmt om du får möjlighet att kunna tillaga älgkött!


Älggryta med enbär (4 pers)

500 g älgkött
1 gul lök
2 morötter
salt, peppar
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl vispgrädde
6 krossade enbär
1 tsk timjan
1 msk svart vinbärsgelé
200 g stekta kantareller

Gör så här;

Skär köttet i grytbitar och hacka löken och tärna morötterna.
Stek köttet, löken och morötterna i omgångar och lägg över i en gryta.
Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde, kryddor och gelé och låt koka ca 45 min.
Red av grytan och tillsätt till sist kantarellerna.

(Källa: http://mariellsrecept.blogspot.com/2009/07/alggryta-med-enbar.html)

Dagens citat:

"Vissa förhållanden slutar lyckligt. Andra med äktenskap."
(Okänd)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie