Är visst vacker!

Jag kollade lite snabbt på MSN's hemsida efter att jag loggats ut från Hotmail och sneglade på en artikel där vackra Jessica Alba uttalar sig om att hon har celluliter. Givetvis var jag tvungen att se efter vad det stod och tydligen har en av världens mest vackra kvinnor kroppskomplex och värre har de blivit efter att hon fått barn.

Är det inte konstigt att personer (både män och kvinnor) som är bildsköna inte tycker det själva, utan ska hela tiden hitta fel och brister hos sig själva samtidigt som de höjer upp andra? Jag har inte sett väldigt många filmer med Alba i, men jag har ändå sett tillräckligt av både filmer och bilder för att kunna säga att hon är väldigt vacker och jag är säker på att många skulle vilja byta utseende med henne.

Beror den sneda självbilden på att man har dåligt självförtroende eller att samhället har satt upp de ideal som finns? Eller kan det kanske vara lite av båda..? Nu tänker du kanske att man inte nödvändigtvis behöver bry sig om vad andra säger eller vilka ideal som finns och du har fullkomligt rätt. Men å andra sidan är det inte så himla lätt att inte alltid bry sig om vad andra tycker. Inte när man så gott som dagligen matas med olika reklamutskick och tv-inslag där de hela tiden visar upp halvnakna människor med otroligt vältrimmade kroppar och dessutom allt som oftast ger förslag på hur man själv kan skaffa sig det utseendet. Fast om man bryr sig så mycket om vad anda anser och inte känner sig trygg med den man är, då är det nog i grunden så att man har dåligt självförtroende.

Egentligen är det nog inte så värst konstigt då om en så vacker skådespelerska inte känner sig riktigt trygg med sig själv. Först och främst finns det ju det här idealet och det är nog värst bland skådespelare/sångare som väldigt ofta ska synas i media etc. Men det är allt bra synd att de inte kan se sin egen skönhet eller bra egenskaper. Precis som med de flesta andra människor.


Dagens citat:

"Problemet med ekorrhjulet är att även om man lyckas springa fortare än alla andra, så är man fortfarande bara en ekorre."
(Lily Tomlin)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie