Inte alla

Det är dumt att förutsätta att alla har Facebook, men det verkar vara som om de allra flesta verkar ta det för givet. Som du vet har jag inte Facebook och planerar inte att skaffa det heller. Men om utvecklingen fortsätter i den här riktningen verkar man bli tvungen att skaffa det. Redan den första eller andra veckan meddelade en tjej i klassen att hon hade skapat en Facebook-grupp för vår klass så att vi kunde prata med varandra där istället för att mejla.

Tanken är ju bra. Visserligen är det kanske rimligt att anta att i alla fall de flesta har Facebook, men det finns ju fortfarande de som inte har det och med tanke på att en hel del i min klass är medelålders, borde de kanske börja fundera på det här med att "alla har FB".

Man känner sig mer och mer utstött för att man inte har Facebook. När jag läste retorik i Lund hade mina kurskamrater där också skapat en FB-grupp och efter att de gjort det skedde i stort sett all kommunikation i den gruppen. Jag var ofta helt ovetandes om vad de hade pratat om och att de hade planerat olika träffar. Får hoppas att de här personerna är mer öppna och inte exkluderar alla som inte har FB. Får hoppas att man slipper skaffa det, för som det ser ut nu verkar landet vara på väg i den riktningen att ALLA ska ha det ...


Dagens citat:

"Det är inte de stora som äter de små - det är de snabba som simmar ifrån de långsamma."
(Adam Morgan)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie