Jaha, det var det som fattades

Min dag började inte särskilt bra idag. Inte alls. Jag tog tåget 07.26 från Läggesta och skulle beräknas vara framme på Stockholm C 8.09. En bra tid, för det tar cirka en halvtimme för mig att ta mig till skolan och då skulle jag ha ganska gott om tid. Vad händer? Jo, när vi kommer till Flemingsberg ropar tågvärden ut i högtalarna att vi skulle bli stående där tills vidare. Varför? En kontaktledning hade fallit ned vid Årstaberg (vet inte riktigt hur det stavas) och man var med andra ord fast i Flemingsberg, såvida man inte hade SL-kort, för då kunde man ta någon buss till närmsta tunnelbanestation. Har jag ett SL-kort? Självklart inte. *suck* Jag anser att det är onödigt att ha det eftersom jag ändå promenerar mellan stationen och skolan. Det är skönt med promenad. Vad innebar det då? Jo, jag var fast på tåget och minuterna tickade iväg.

Jag fick tag på min pappa i telefon så att han kunde hjälpa mig med att få fram numret till skolan. Jag ringde dit och berättade att jag skulle bli sen p.g.a. att tågen stod still i Flemingsberg. Efter ett tag kunde vi rulla iväg en bit, sedan var det stopp igen. Det var ju väldigt många tåg som stod i kö för att få komma in till Stockholm C, och då fick alla vänta snällt på sin tur. Vi kom fram till Stockholm C till slut. En timme försenade.

Nu vet jag att SJ inte kan rå för det här. Jag tror inte att en i SJ's personal medvetet tog sig till Årstaberg för att riva ned kontaktledningen så att en massa pendlare blev drabbade. Men det som gör mig irriterad är att det i stort sett alltid är något problem med SJ. Spelar ingen roll vilken tid på året det, eller tid på dygnet. För det mesta när jag åker har de alltid något fel och det är just det som gör mig irriterad. Nu var det ju inte hela världen att jag missade första timmen i skolan (de hade bara gått igenom några uppgifter), men det ska ju inte behöva vara så.

Får hoppas att de kan hålla måttet när det blir vinter, så att det inte blir som det var i vintras. Vi får helt enkelt hålla tummarna.

Dagens citat:

"Den som tänker ljuga, brukar först försäkra att han talar sanning."
(Okänd)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie