Nu har jag bestämt mig. Så får det bli.

Jag kände på mig att det skulle bli en orolig period när det kom till att söka LiA-platser (praktikplatser), men jag trodde aldrig att det skulle bli den berg-och-dal-banan som det visade sig bli. När jag i januari sökte till olika byråer och myndigheter i Strängnäs och Eskilstuna, fick jag bara "Nej, tack" eller inget svar alls. Den där advokaten som vi intervjuade inför Safari-uppgiften i februari, och som jag hade sökt LiA-plats hos, sade att jag skulle mejla honom igen för att han antagligen hade missat det första mejlet som jag hade skickat till honom. Jag mejlade honom kanske totalt tre gånger och han har fortfarande inte svarat. Jag är inte dum. Jag var bara naiv.

Därför, efter den negativa responsen från Strängnäs och Eskilstuna, hade jag början till ångest. Skulle jag verkligen hitta en praktikplats? Tänk om jag var den enda i klassen som inte fått något? Vad skulle jag då göra? Utan några större förhoppningar sökte jag därför i mars till myndigheter och byråer i Södertälje, samt till Nyköpings tingsrätt och Åklagarmyndigheten Stockholm City. Då verkade allt lossna! Jag fick svar nästan med en gång från två av byråerna i Södertälje och från Nyköpings tingsrätt. Tingsrätten erbjöd mig plats direkt (och en plats till en studiekamrat) och byråerna ville träffa mig. Dock tvingades ägaren till ena byrån vara hemma med sjukt barn och skulle återkomma så snart hon kunde, vilket hon ännu inte gjort. Senare fick jag svar från Åklagarmyndigheten som även de ville träffa mig. Jag fick inte platsen där, men det gör inget. Jag hade ändå en plats säkrad.

LiA

Fast vilken skulle jag välja? Tingsrätten eller byrån (för jag fick platsen på byrån om jag ville ha den)? Efter lite funderingar (och tips från Millie) valde jag trots allt tingsrätten, för det är nog en bra start och ger nog en bra grund att stå på. Jag skrev därför till byrån om detta, men sade samtidigt att jag fortfarande var intresserad av att vara hos dem och undrade om det fanns möjlighet att kunna ha min andra praktikperiod (under våren 2012) hos dem eftersom jag skulle nog vara till större nytta för dem efter att ha varit på tingsrätten? Ena delägaren tyckte att det lät som en bra idé och bad mig att mejla dem i början av nästa år.

Med andra ord har jag en färdig praktikplats för perioden under hösten 2011. Vårpraktiken är inte säkrad, men jag verkar ha stora möjligheter att kunna vara på byrån som erbjöd mig plats till hösten. Annars kanske det finns en möjlighet för mig att vara på en av de andra byråerna i Södertälje som jag skrev till, för i förra veckan fick jag svar från den byrån och de ville gärna träffa mig. Jag tackade tyvärr nej, men berättade om den andra praktikperioden och de bad mig att återkomma så fick vi se hur behovet såg ut då.

Men nu ska jag inte oroa mig för vårpraktiken. Nu ska jag se fram emot hösten och de spännande uppgifter som väntar. Dessutom verkade alla på tingsrätten så himla trevliga (var där i onsdags i förra veckan). Det ska nog bli en spännande praktik.


Dagens citat:

"Her eyes make the stars look like they're not shining."
(Bruno Mars - Just the Way You Are)

Ha det så bra!
Praktiserande kramar
Jessie
#1 - - Cherry:

Jag sa ju att allt skulle lösa sig :D