Vad håller han på med?

Sedan några år tillbaka har jag följt serien "2 ½ män" som visas på TV3 och TV6. I alla år har jag främst gillar Charlie, eftersom han har haft en underhållande humor och smått komisk syn på livet. Visst, jag tycker inte att han handlar moraliskt rätt, men när det kommer till kritan är det ändå bara en tv-serie. Därför kan man acceptera det. Men om det hade gällt en verklig person skulle jag inte ha varit lika road. Låter det dubbelt? Mitt försvar är alltså att så länge det rör sig om underhållning på tv som är fiktiv kan det vara okej.

På nyårsafton låg jag i soffan och såg lite smått på tv i väntan på att "Grevinnan och Betjänten" skulle börja och lite av en slump kom jag att slå över till en kanal som visade någon slags dokumentär om Charlie Sheen, skådespelaren som spelar Charlie Harper i "2 ½ män". Den bild som man fick av Charlie Sheen då var att han är en man som råkat hamna i trubbel, men han är ändå i grund och botten godhjärtad som verkligen försöker att hitta den "sanna kärleken" och lyckas med att ha ett fast förhållande. Hittills har i stort sett alla hans förhållanden kraschat på grund av, enligt dokumentären, orsaker som  ligger utanför hans kontroll. Jag tyckte uppriktigt synd om honom.

Pussar

Fast när Kanal 5 för ett tag sedan visade dokumentären "Charlie Sheen - Bad Boy ..." ändrades min bild fullständigt. Nu framstod han inte som en hjälplös man som bara försöker göra gott. I ärlighetens namn framstod han som ... Tja, rent ut sagt en av Djävulens lakejer. Okej, kanske inte fullt så illa, men han verkade hur som helst inte vara den där snälle mannen längre. Han har misshandlat i stort sett alla sina fruar och flickvänner. Han missbrukar både alkohol och droger frekvent och är fullkomligt öppen om det. Han verkar tro att han är någon sorts gud som alla ska dyrka och lyda.

Alla får leva precis hur de vill och göra som de vill. Men samtidigt ... Jag vet inte hur jag ska förklara, men om man är en offentlig person, så som han är i egenskap av skådespelare, borde han kanske försöka visa bättre omdöme? Om inte annat därför att han faktiskt är över 40 år och borde ha mognat (tycker man). Fast att misshandla andra är aldrig okej, oavsett ålder, mognad eller grad av den personliga offentligheten.

Tidigare levde jag i en naiv tro att Charlie Sheen inte alls var som sin karaktär i "2 ½ män", men jag hade fel. Visserligen sade de i den första dokumentären som jag såg, att rollen i serien var som en avbild av hans eget liv, men de fick det ändå att låta ganska oskyldigt. I den andra dokumentären lät det värre. Det tycks som om han levde sitt liv två gånger - en i verkliga livet och en andra gång i serien innan han blev sparkad. Nu stämmer detta kanske inte till fullo, fast med tanke på hur han har betett sig efter att bråket med "2 ½ män"-teamet började, tror jag nog att den senaste dokumentären som jag såg stämmer ganska bra. Och den färgade min syn på Sheen väldigt starkt, vilket innebär att nu när jag ser "2 ½ män", känner jag både avsmak och ilska gentemot Charlie och har svårt att njuta av serien på samma sätt som innan. Fast det får jag väl ta och slå bort och försöka glömma att Sheen verkar ha fastnat i sitt ungdoms-jag och tror att bara för att han är en så stor kändis, kan han bete sig hur som helst. Mitt råd? VÄX UPP!



Dagens citat:

"Du kan misslyckas många gånger men är inte misslyckad förrän du börjar skylla på andra."
(Olaus Petri)

Ha det så bra!
Besvikna kramar
Jessie