Den oändliga listan

Trots att jag är lite av en organisationsnisse och tycker om att göra listor av alla dess slag, var det först efter att jag pratat lite med en person som ”boklista” blev en del av mitt liv. Jösses, nu lät det högtravande. Jag menar, innan de här samtalen hade jag inte ens tänkt på att skapa en lista över vilka böcker som jag vill läsa. För mig har det alltid varit som så att jag läser det jag känner för och mentalt kanske gjort en turordningslista över böcker som jag har tänkt att läsa.

 

Nu började jag emellertid med en lista och i sig är det en ganska kul grej. I alla fall om man är lagd på det sättet som jag och gillar att skapa och följa listor. Fast nu har jag insett ett problem med den här boklistan. Den blir bara längre och längre och växer snabbare än vad jag hinner beta av. Just nu är den oändligt lång och tro inte att den slutar att fyllas på. Långt ifrån. Nästan dagligen finner jag tips på böcker som jag blir sugen på att läsa och då hamnar de genast på denna lista. Frågan som hoppar fram i huvudet är; Kommer jag någonsin hinna läsa klart alla böcker som jag vill läsa?

 

Block

 

Kanske tar det en evighet. Eller går det fasligt mycket snabbare. Men å andra sidan har jag hela livet på mig, så varför ska jag stressa? Böcker är ingen plåga, de är en njutning. Dags att sluta vara gnällig och fortsätta läsa så jag kan beta av lite till på listan. ^^



Dagens citat:

"Glöm inte innan det är för sent att livets affärer inte handlar om affärer utan om livet."
(B.C. Forbes)

Ha det så bra!
Listiga kramar
Jessie