Känslococktail

Den 23 augusti hade vi vår första engelsklektion och den här terminen ska de här lektionerna ge oss den grundläggande engelskan som vi kommer behöva inför nästa termin, då juridisk engelska tar sin början. Låter måhända inte så svårt, men med tanke på att jag är riktigt usel på engelska (utan överdrift) kommer det här bli kämpigt för mig. Fast vår lärare verkar vara schysst, så trevlig stämning kommer det nog bli i alla fall.

Klassrummet

Vår lärare, ja ... Här kan man snacka om att ha en riktig cocktail av känslor. Han verkar vara väldigt trevlig, men ... Rent ut sagt är han läskig och då syftar jag på när han ler. Han drar upp sin överläpp och blottar på så sätt sina tänder i ett ondskefullt hånleende. Nästan som taget ur en film. Man kan inte bli annat än rädd när man ser det. Sedan gör han något med sina ögonbryn när han tycks fundera och då ser han nästan förbannad ut. Men samtidigt är han trevlig och behaglig att lyssna på eftersom han pratar brittisk engelska (vilket är den engelska dialekt som jag är förtjust i). Vissa enstaka svenska ord tar ett skutt då och då från hans tunga och hans svenska låter gullig.

Kort och gott kan man konstatera att jag dras mellan att tycka om honom och att vara rädd för honom samtidigt som jag plågas av att tala ett språk som jag inte behärskar. Förstå gör jag utan några större svårigheter. Det är att uttrycka mig i tal och skrift som pinar mig. Har dock bestämt mig för att klara av det, så vi får se hur det går. Får se om vår lärare äter upp mig också ...


Dagens citat:

"Every now and then I get a little bit tired, of listening to the sound of my tears."
(Bonnie Tyler - Total Eclipse Of The Heart)

Ha det så bra!
Rädda kramar
Jessie