Studierelaterad nostalgi

När jag senast var nere i Malmö var jag i Lund ett par gånger – en gång med min syster och en gång med kompisen. När jag och kompisen var i Lund för att kolla lite greps jag av enorm nostalgi. Alla känslor och minnen kom tillbaka till mig med en gång och framför allt var det från min studietid i den skånska studentstaden. Under ett års tid var jag så gott som dagligen i Lund och då är det nästan självklart att man har en mängd minnen. Flera gånger saknade jag att få studera där igen. Under flera år har Lund varit (och kommer alltid att vara) min favoritstad, så jag antar att det också påverkade en del.

 

UB

UB (Universitetsbiblioteket) i Lund.

 

Då vi stod utanför SOL-centrum kunde jag känna den trevliga universitetsdoften och precis som min kompis sade, luktar hela Lund på ett speciellt sätt och framför allt vid universitetets många olika byggnader. Kanske måste man vara en lundastudent för att förstå eller så är jag fullkomligt galen (vilket jag redan vet). I vilket fall som helst känner jag mig som hemma när jag känner den doften.

 

SOL-centrum

SOL-centrum (Språk- och litteraturcentrum) i Lund.

 

Fast trots att jag saknar att åter få vara en lundastudent, en i gemenskapen, så skulle jag inte vilja byta bort det och den jag har nu. Lundastudent i all ära, men älsklingen och djuren betyder enormt mycket mer för mig. Dessutom kan man inte vara student i all evighet. Någon gång måste det ”verkliga” livet börja och för mig gör det just det så fort min paralegal-utbildning är klar. Dock är det ännu inte brottsligt att minnas och sakna. Wink



Dagens citat:

"Kvinnor kysser ofta bättre än män."
(Madonna)

Ha det så bra!
Nostalgikramar
Jessie