Tillsammans ska vi erövra världen!

Som avkoppling kan jag tycka att det är trevligt att spela lite, och när jag talar om att spela ensam är det främst datorspel som jag syftar på. Dock spelar jag inte längre så mycket datorspel (fast innan var det heller inte väldigt mycket), utan den senaste tiden (de senaste åren kanske?) har det mest blivit "The Sims"-spelen och för tillfället är det "The Sims 3" och "The Sims Medeltiden" som gäller.

Fast det var inte de som jag skulle skriva om i dagens inlägg. Nej, i dag tänkte jag berätta om ett strategispel på nätet som älsklingen bjöd in mig till och som faktiskt är ganska roligt trots att man kanske inte kan tro det precis i början när man har börjat spela. Spelet som jag talar om är eRepublik. Man skulle kunna säga att hela världen representeras i det här spelet och den allsmäktige ledaren är Platon, men i varje land finns det en egen president. I spelet bor man i något av eLänderna (man får välja vilket när man registrerar sig) och man arbetar och tränar en gång om dagen. När jag blev medlem fick man börja med ett arbete och det är ett arbete där man är anställd hos någon annan spelare. Genom att arbeta (så att man får lön) och utföra uppdrag och nå mål kunde man till slut tjäna ihop pengar (landets valuta samt guld) så att man kunde köpa egna företag. Fast nu verkar man få börja med lite egna företag (men man måste fortfarande vara anställd hos någon så att man får lön för varje gång som man arbetar), så det är lite roligare. Man kan dessutom kriga mot andra länder och engagera sig politiskt för att en dag kanske bli president i landet där man bor.

Logga

Valutan i eSverige (givetvis valde jag eSverige. ^^) är SEK och förutom den inhemska valutan finns det som jag nämnde innan även guld (den valutan är global), vilka man kan tjäna ihop på olika sätt. Genom att jobba så att man får lön och genom att sälja saker kan man tjäna SEK. När man avancerar i nivå (eller level om du föredrar den benämningen) eller nå vissa mål (t.ex. jobba 30 dagar i sträck) kan man tjäna guld. Man kan också köpa valuta på valutamarknaden.

Om man så vill kan man resa runt i eVärlden och kanske till och med bosätta sig någon annanstans än det land där man registrerade sig i. Det som jag framför allt tycker är roligt och drivande med spelet är att det finns mål att nå. Något att kämpa för. Och att erövra andra länder är väl inte helt fel? Wink Innan höll eSverige på att bli en stormakt då vi erövrade stora delar av eCanada, men vi fick dra oss tillbaka. Fast vi får nog vår comeback igen ska du se!

Fransmän

Ge det gärna en chans. När man väl kommer in i spelet är det faktiskt roligt. Jag heter Svava där och om du väljer att registrera dig, kan du kontakta mig så ska jag hjälpa dig med hur du kan få lite extra nybörjarstöd i form av pengar och/eller mat.

Sign up


Dagens citat:

"Att vara kvinna är mycket svårt, då ens huvudsakliga uppgift är att handskas med män."
(Okänd)

Ha det så bra!
Erövrande kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

OJ! jag har inte haft tid att jobba där :s Är jag död igen?