Var tog barndomen vägen?

Jag blir rent ut sagt rädd när jag ser vissa barn i dag, för det är inte barn som jag ser utan nästan miniatyrvuxna. Flickor som inte ens har börjat skolan går omkring med smink på sig - hårt sminkade! - och beter sig allmänt "vuxet". Eller, de försöker i alla fall. Hittills har jag bara sett flickor som gör på det här sättet. Pojkar tycks inte längta efter vuxenlivet lika mycket.

Men varför?! Varför vill flickor växa upp så snabbt? Jag minns i och för sig när jag själv var liten. Då fanns det enstaka dagar då man såg fram emot att bli äldre eftersom det då skulle finnas mer som man var tillåten att göra. Men att försöka skynda på tiden var aldrig något man tänkte. Lustigt nog längtade jag tillbaka till barndomen när man stod precis på gränsen till vuxenlivet. Jag höll fast allt vad jag kunde vid mina minnen och ville nästan vara som Peter Pan.


Blommor

Att säga att man ska ta vara på och njuta av barndomen så länge man kan låter klyschigt, men det är likväl sant. I jämförelse med vuxenlivet är barndomen bara en bråkdel så lång. När man väl är vuxen finns det ingen möjlighet att kunna få tillbaka barndomstiden, så varför vill man skynda på tiden? Min personliga åsikt är att det är bättre att vara barn så länge man kan, för man kommer ha hela livet på sig att vara vuxen.

Jag hoppas att detta inte är någon trend och att barnen inser vilket misstag de gör som försöker vara vuxna för tidigt. Jag hoppas att de, när de inser misstaget i sina handlingar, slutar att försöka skynda på tiden. Att vara barn är en välsignelse och ingen förbannelse.


Dagens citat:

"När man ser vad vissa flickor går och gifter sig med, inser man hur oerhört de måste avsky att behöva försörja sig själva."
(Helen Rowland)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Jag vet inte vad jag ska säga. Man blir så upprörd när man ser alla dessa flickor som försöker påskynda livet. Vuxen kommer man bli vare sig man vill eller ej. Men att vara barn är en gåva som man ska utnyttja innan det är försent.

#2 - - Johannes:

Det är synd faktiskt. De kommer nog ångra sig ordentligt... Om de hade insett hur fort man växer upp utan att ha ens påskynda det, hade de nog snarare försökt motverka "åldrandet" istället, för tiden går fort nog ändå!



Kul att du nämnde Peter Pan! Klockrent, faktiskt :) Fast trodde dagens citat skulle bli:



"Young boys should never be sent to bed, they always wake up another day older." / Från en av mina favoritfilmer, 'Finding Neverland' ("om" Peter Pan).