Chokladbollar med Geisha

Jag gillar chokladbollar (fast förmodligen inte lika mycket som min kompis) och när jag läste ett av Bli min jästs inlägg om chokladbollar med Geisha blev jag genast sugen att testa. Med min vanliga logik (som jag har för mig kommer från "Fem myror är fler än fyra elefanter" - men rätta mig gärna om jag har fel) kom jag fram till att om chokladbollar är gott och Geisha är gott, då måste chokladbollar med Geisha vara riktigt gott. Och det var det! Det var farligt gott (stod och sade "herregud" när jag provsmakade en). Tack Pernilla för tipset!

Chokladbollar med Geisha


Blanda 100 gram rumsvarmt smör eller margarin med ½ dl socker poröst. Enklast är att göra det med elvisp.



Tillsätt 3 dl havregryn, 1 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker och 1 msk kallt kaffe eller vatten.



Krossa 25 Geisha-godisar. Precis som Pernilla lade jag dem i en påse och krossade dem med skaftet på en kniv. Dock tyckte inte jag att det blev så bra. Blanda sedan i dem i chokladbollsröran och rör om ordentligt.



Lägg 8 till 10 Geisha-godisar i en skål och smält i mikron, 20 sekunder åt gången. Jag värmde dem på högsta effekt. De behöver inte vara helt smälta, men enligt Pernilla ska de helst vara på gränsen i alla fall så att det är jättemjukt. Sedan ska detta hällas ned i röran och blandas väl.



Ställ in blandningen i kylen i cirka 15 till 20 minuter så att det går lättare att rulla dem till bollar.



Rulla dem sedan till bollar och rulla dem i kokos, pärlsocker eller annat liknande. Jag föredrar kokos, men tänkte testa några med pärlsocker nu när det var Geisha i och det var faktiskt inte så dumt. Sedan är de redo att förtäras. Pernilla skrev att om man ska äta dem senare och därför ställa in dem i kylen till dess, är det bra om de därefter får stå framme en stund innan man äter dem. Annars skulle de vara för hårda eftersom de stelnar mer än vanligt på grund av Geishan. Fast jag märkte ingen större skillnad på hårdheten. Kanske kylen som inte är tillräckligt bra trots att den är lite halvt som en frys ..?




Dagens citat:

"Naturligtvis kommer Gud att förlåta mig. Det är hans yrke."
(Heinrich Heine)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Älsklingen:

Dem var underbart goda, får du gärna göra flera gånger :)