Skuggor av blod (Anne Frasier)

För många år sedan, när hon ännu var ett barn, snubblade Mary Cantrell över sin bästa väns lik. Nu som vuxen är hon en FBI-agent och försöker få fast brottslingar. Efter en olycka beordras hon till sin gamla hemstad, som hon sedan länge undviker, för att hjälpa polisen där med seriemord. Som om att återvända inte vore nog, blir hon tvungen att arbeta ihop med sin syster - som är vän med och hjälper killen som mördade Mary Cantrells bästa vän.


Bit för bit får man delarna till det pussel som utgör Mary Cantrells bakgrund. Fast det enda som imponerade på mig var att slutet inte var förutsägbart och den kyla gärningsmannen visar ända till slutet. Ledtråd till svaret som löser en av gåtorna fick man mot slutet och det var först då man kunde ana hur det låg till. Men i övrigt fanns det inget anmärkningsvärt med boken. Språket var alldagligt och något särskilt driv till att antingen vilja läsa klart boken så fort som möjligt eller dra ut på det för att få vara kvar extra länge i berättelsen, fanns inte.

Redan i början får man veta att Mary Cantrell var med i "Evig tystnad" och att hon känner en av den berättelsens huvudkaraktärer. Fast det fungerar utmärkt att läsa "Skuggor av blod" utan att ha läst "Evig tystnad". I ärlighetens namn mindes jag inte själv Mary Cantrell och att hon var med i "Evig tystnad". Dock kan det bero på mig och behöver inte vara Anne Frasiers fel.


Dagens citat:

"Det är egentligen bara dåliga böcker som äro i behov av förord."
(Vilhelm Moberg)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie