Upptäckande av passion

Bokjerka: När insåg du att läsning var din passion och en otroligt viktig del av ditt liv?

Det här är egentligen en svår fråga att svara på, men så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av att läsa (och att skriva) och kan faktiskt inte tänka mig att inte göra det.

Mina föräldrar läste ur böcker för mig och min syster strax innan vi skulle sova på kvällarna. När min syster (som är tre år äldre än jag) sedan lärde sig att läsa fortsatte hon att läsa för mig, vilket jag uppskattade mycket. I alla fall till en viss ålder.

Böcker

Som jag har berättat innan "läste" jag redan innan jag kunde läsa. Med det menar jag att jag tog min systers böcker och utifrån titeln (som min syster var snäll nog att upplysa mig om) och bilden på omslaget, hittade jag på egna berättelser - fast jag bläddrade och tittade på orden! När jag sedan lärde mig att läsa och läste de här böckerna på riktigt blev jag oftast ganska besviken. Ett tydligt exempel är "Hästflickorna i rövargrottan".

Med andra ord kan jag inte säga exakt när jag insåg att läsning var min passion och en viktig del i mitt liv. Vad jag vet har det alltid varit det.

Dagens citat:

"Varför kallas det rusningstid, när ingenting rör på sig?"
(Robin Williams)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie