Världens elakaste

Just nu känner jag mig otroligt elak och kommer kanske att vara det under en lång tid. Vår hankatt har nämligen problem med njurarna och under tre månader har han fått äta ett speciellt sorts torrfoder. Tanken var att han bara skulle äta det, men med tanke på att vi har två lejon och båda alltid har haft fri tillgång när det gäller mat, var vi inte stenhårda mot honom. Naturligtvis såg vi till att han skulle äta sitt torrfoder i första hand, men det gjorde säkert inget om han åt lite av blötfodret.

Klappa katt

Innan jul var jag hos veterinären med honom. Där fick jag veta att hans njurvärde har stigit och nu ligger det ganska mycket över vad det helst bör göra. Därför har vi blivit stenhårda. Han får bara äta torrfodret som vi har köpt hos veterinären. Det gör ont i mig när han ser sorgset på mig med sina stora ögon när jag hindrar honom från att äta blötfodret medan jag vaktar honkatten när hon äter det. Trots att jag har försökt förklara för honom varför det måste vara på det här sättet, tror jag inte att han riktigt förstår. Annars brukar han kunna förstå mig.

Men trots att det är svårt måste jag vara hård. Jag upprepar hela tiden för mig själv att det är det som är bäst för honom. Vi vill ju att han ska må bra, vår lille katt. Fast det är svårt. Framför allt när han ser på mig på det där viset. Då känner jag mig som världens elakaste människa.


Dagens citat:

"En revolution är som en cykel: går den inte framåt så faller den."
(Okänd)

Ha det så bra!
Elaka kramar
Jessie