Borde känna tacksamhet

Jag är besviken. Ja, jag ska inte ljuga. Jag är väldigt besviken och den som jag är besviken på är på mig själv. Om jag hade varit bättre och om jag hade kämpat ännu mer skulle situationen ganska säkert sett annorlunda ut än vad det gör nu. Då skulle min framtid med stor säkerhet ha blivit annorlunda.

Nu blev det inte så som jag själv tänkt att det skulle bli och hoppades. Tyvärr har jag dessutom lyckats att göra en del personer besvikna. Rätt och slätt har jag svikit andra genom att inte se till att skapa min framtid på det sättet som jag tänkte.

Hur hade jag tänkt att min framtid skulle bli då? Givetvis skulle jag vara jurist och förhoppningsvis skulle jag vid det här laget snart vara klar med utbildningen. Nu blev det inte så. Jag var inte tillräckligt bra.

Sveriges Rikes Lag

Fast efter förra terminen började jag tänkt. Samtliga av de advokater som vi hade som lärare verkade vara väldigt stressade och ha fullt upp. Någon fritid verkade knappast vara något som de har mycket av. Är det så jag hade velat tillbringa min framtid? Att jämt vara på kontoret? Att inte kunna umgås med familjen så mycket? Nej. Så skulle jag inte vilja ha det, så kanske borde jag vara tacksam istället. Tacksam över att jag har det som jag har det. Tacksam över att jag kan umgås med älsklingen varannan helg. Tacksam över att inte slita ihjäl mig.


Dagens citat:

"Börja någonstans. Du kan inte bygga ditt goda rykte på vad du har tänkt att göra."
(Liz Smith)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - hanan:

Du ska vara allt annat än besviken på dig själv. Du ska vara stolt, jag är stolt över dig. Du har inte låtit det lilla misslyckandet bryta ner dig. Du tog dig i kragen och gick vidare med nåt annat som du gör fantastiskt bra. Den styrkan har inte alla och den styrkan ska du vara stolt över!

Som du skriver så är din framtid det handlar om. De som känner sig svikna, de kan väl börja granska sitt eget liv innan de ställer sina krav på dig. Låt aldrig någon annans förväntningar bli till dina egna!



Älskar dig

#2 - - Jonesy:

Jag tycker inte att andra har rätt att bli besvikna på dig över utbildning, arbete eller liknande... Ofta är det för att de bryr sig om en, men fokus ligger på fel plats. Det som gör dig lycklig är det som spelar mest roll och om den vägen du börjat gå på inte är rätt för just dig så har du all rätt att byta. I slutändan så är det du som ska leva med dina val och inte de.



Var inte besviken på dig själv.. Var istället glad och stolt över att du är en av de som vågar känna efter innan det är för sent. Jag är övertygad om att det är en bra sak. Ingen av oss vill väl vakna upp en dag och känna att vi är olyckliga för att vi inte lyssnade på oss själva?



Kram