Inte så kärleksfulla

Har du tänkt på vad det är för låtar som finns på skivor med t.ex. titeln "Absolute Love Songs"? Om inte ska du inte behöva känna dig dum eller så, för jag hade heller inte riktigt tänkt på det innan. Tror att det var för kanske ett halvår eller ett och ett halvt år sedan som jag själv uppmärksammade vad det egentligen är för låtar. Jag höll på att göra en skiva till min och älsklingens årsdag och då vill man ju absolut inte ha några låtar som sprider negativitet omkring sig.

När jag först funderade på det här ämnet var min tes att många av låtarna inte är kärlekslåtar, men i nästa sekund efter att tanken hade uppenbarats i huvudet kom jag på mig själv med att ha fel. För visst handlar dem om kärlek. Men inte den där söta och trevliga kärleken som man kanske förknippar "kärlekslåt" med. Nej, de flesta av låtarna på sådana här skivor handlar om olycklig kärlek. Att den ena har lämnat den andra för att det inte längre finns några känslor kvar. Att den ena blir bedragen av den andra. Att den ena blivit lämnad av den andra. Att den ena inte får sina känslor besvarade av den andra. Det är kärlek, men tyvärr den olyckliga kärleken.

Glasnalle

När jag tänker på "kärlekslåtar" tänker jag på den lyckliga kärleken. Att man har hittat någon som man verkligen älskar och vill dela livet med. Att man har hittat en alldeles underbar person. Att man har hittat någon som man mår bra med. Om jag köper en kärleksskiva vill jag inte hitta låtar som talar om hur hemsk kärleken kan vara. Då tycker jag att de kan få en egen skiva, som man kan lyssna på när man mår dåligt.

Vad förknippar du ordet "kärlekslåtar med? Den lyckliga eller olyckliga kärleken? Eller kanske båda?


Dagens citat:

"Jag misstänker att mina misstankar inte är bättre än era misstankar."
(Vår lärare i Kommunikation som uttalade sig under lektionen den 8/2-2011)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie