Organisationspedant

Ibland står man inför ett ganska stort beslut i sitt liv och förmodligen kommer man att ställas inför några sådana under sin livstid. Ett sådant beslut som jag pratar om är så pass stort att det kommer att påverka hela ens framtid. Därför är det väldigt viktigt att man noga tänker igenom saken och inte gör något förhastat.

Just nu står jag och älsklingen lite inför ett sådant beslut. Det är inte helt säkert att vi verkligen kommer att behöva ta ett beslut, men vi känner ändå att det är lika bra att vara förberedda och därför har vi börjat tänka genom saken.

Jag har en sida hos mig själv som jag kan vara ganska trött på och det är den förnuftiga och organisatoriska sidan. Jag kan knappt ta ett beslut eller genomföra något förrän jag genast kommer med motargument. Ett tydligt exempel är nu när vi köpte den extra frysen för någon vecka sedan. Under en av kvällarna kom älsklingen in och frågade mig om vi inte skulle ta tag i saken och köpa den där extra frysen som vi hade pratat om till och från. Den som redan finns (så att säga) i lägenheten är alldeles för liten och vi behövde verkligen någon mer, så att vi kan köpa ordentligt och inte behöva tänka hela tiden om vi har plats eller inte. Jag höll alltså med honom. Absolut. Men ordentliga jag frågade genast ifall vi skulle ha råd med det? Både den direkta utgiften, men även för den extra elförbrukningen som skulle tillkomma. Hade vi plats till den? Jag gjorde något liknande när bästa kompisen sprudlande glad kom med idén till vårt projektarbete. Jag tänkte genast på de negativa sidorna och började nästan argumentera för dem, trots att jag tyckte att hennes idé var bra.

Vad gjord jag då när vi blev ställda inför den här nya situationen som vi eventuellt måste ta beslut om? Jo, jag föreslog att vi skulle skriva en "Pro- et contra"-lista (för- och emot-lista) och sedan se vilken sida som vägde över. Nu höll i och för sig älsklingen med, men vilken människa föreslår något sådant? Kan man inte bara sitta ned och prata genom beslutet? Nej, inte jag. Hur som helst ska vi göra den där listan och verkligen tänka genom vad som är bra och vad som är mindre bra med situationen. Just nu känns det som att jag har för mycket med skolan att tänka på, men jag får sätta mig ned med älsklingen och besluta. Eller i alla fall tänka genom det. Fast så länge älsklingen är glad spelar det ingen roll vad vi gör. ^^

Block



Dagens citat:

"Det är svårt att finna lycka inom sig, men omöjligt att finns den någon annanstans."
(Sebastian Chamfort)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Det låter allvarligt =/ Borde jag oroa mig för den nya situationen?