Jessicas grotta

Ge föda åt vampyrerna

Idag är det dags igen för mig att besöka de hungriga vampyrerna i Eskilstuna. Nåväl, jag överdriver kanske lite. Men bara lite. Nej, idag ska jag helt enkelt ge blod igen. Tänk att det redan har gått fyra månader sedan sist. Ibland går det fort ^^

Att få blod kan vara livsavgörande för en hel del, men dessvärre är det inte tillräckligt många som ger blod trots att de mycket väl kan. Vilka krav som ställs på en person som vill bli eller redan är blodgivare kan man hitta på Blodcentralernas hemsida. Jag har även skrivit om det i något tidigare inlägg här på bloggen. Jag har varit blodgivare sedan december 2008 och uppmanar gärna personer som kan bli blodgivare att bli det.

Blodgivarmössa

Efter varje gång som jag har gett blod känner jag mig väldigt stolt och känner att jag verkligen har gjort en insats, trots att jag har en av de vanligaste blodgrupperna (älsklingen har den ovanligaste - vilken bra kombination Wink). Fast visst, det finns en del saker att tänka på när man är blodgivare och man måste se till att äta så att man håller en jämn och bra blodvärdenivå. Dessvärre har min nivå varit ganska låg de senaste gångerna som jag har gett blod, men jag hoppas att värdet är högt den här gången. Och dessutom, det blod som inte används har jag valt ska gå till forskning efter att de har avidentifierat det.

Gör som jag och bli blodgivare! Närmsta blodcentral hittar du på Blodcentralernas hemsida. Kanske du också kan rädda liv.


Dagens citat:

"När man ska ta honung med ballong är det förfärligt viktigt, att man inte låter bina veta att man kommer."
(Nalle Puh)

Ha det så bra!
Blodiga kramar
Jessie

Osäkert utrop

För ett tag sedan satt jag och läste i ett nummer av SJ's tidning "Kupé". Ett av alla inlägg som fanns där handlade om en person som reagerat för de inspelade utropen på regionaltågen som man hör när man kommer till slutstationen. Författaren till inlägget tyckte att det låter som om utroparen frågar om vilken som är slutstationen.

Kupé


Själv har jag inte riktigt tänkt på det och därför lyssnade jag extra noga i början på veckan på utropet när tåget kom till Stockholm C. Och visst hade personen i "Kupé" rätt!

"Snart ankommer tåget till Stockholm central. Vilket är tågets slutstation? Vi vill tacka för att du har valt att resa med SJ och önskar dig välkommen åter!"

Nu vet jag att om hon (för det är en kvinnoröst) verkligen hade ställt en fråga, skulle hon ha sagt "vilken" och inte "vilket" när hon undrade om slutstationen. Men lite roligt är det ändå när man verkligen tänker efter. Undrar om SJ själva är medvetna om det Wink Fast det borde de ju vara efter det där numret av "Kupé".


Dagens citat:

"Erfarenhet är att veta en massa saker som man inte bör göra."
(William S Knudsen)

Ha det så bra!
Tågutropskramar
Jessie

Dags att lägga ned lite krut ...

Den här veckan, när vi hade juridisk svenska, fick vi vår nya uppgift som ska vara klar till den 18e februari. Den består av olika delar och den mest "komplicerade" är att vi ska analysera en rättsfråga som vi fått fram genom att göra ett rättsfallskoncentrat på fallet (NJA 2002 s 644)  som ska ligga till grund för uppgiften. Fallet handlar om en man som hoppade av en kurs efter ett halvår och han hade redan börjat betala på den (ca 39.000 SEK). Den som höll i kursen ville dock ha fullt betalt eftersom hon inte hade kunnat sätta in någon ny på kursen ... Med andra ord är det en hel del att göra, fast jag har nästan varit duktig och faktiskt börjat. Dock har jag inte hunnit göra så mycket, men tänkte lägga ned mer krut nu under helgen så att jag kan få den färdig. Plugga känns dock inte särskilt lockande, fast jag får kanske tänka så här, att ju fortare jag blir färdig med uppgiften, desto fortare kan jag syssla med annat som är roligare.


Studier


Hur som helst kände jag mig smått oduglig när alla andra i klassen var så ambitiösa och pluggade för fullt och verkar ha kommit ganska långt! Så om du inte ser mycket av mig, vet du att det beror på att jag sitter med näsan i böckerna och ute på nätet för att klara uppgiften. Ska dock försöka att tidsinställa några inlägg, men det är som sagt inte säkert att jag hinner med det.


Dagens citat:

"Soon the dark in me is all that will remain."
(Neil Patrick Harris - My Eyes)

Ha det så bra!
Pluggande kramar
Jessie