Felriktad klagan

I måndags blev jag både arg och ledsen när jag med raketfart höll på att ta mig till Stockholm C. De sista presentationerna av P4ornas examensarbeten drog ut på tiden och när klockan var kvart över fyra rusade jag ut och tänkte att jag kanske skulle hinna med tåget som skulle gå 16.25, om jag tog tunnelbanan till centralstationen. När jag kom till T-Odenplan köpte jag smått stressad en sms-biljett och visade kvickt upp den för kontrollanten i luckan.

Kanske borde jag ha anat något när jag upptäckte att kontrollanten som satt i sitt lilla bås hade ett porslinsöga och ett riktigt öga. Det såg i alla fall riktigt läskigt ut. Han tittade en lång stund på min telefon och jag kände att paniken höll på att bli värre. Det var bara fem minuter tills tåget skulle gå från centralstationen och det tar ungefär tre till fyra minuter att åka med tunnelbanan dit. Plötsligt sade han något som jag inte riktigt uppfattade. Jag fick be honom att upprepa sig och då tyckte jag att han sade att han ville se hur det sms som jag skickat såg ut. En konstig fråga, men jag visade honom det och då såg han ännu mer förvirrad ut. Jag försökte förklara för honom att det stod att man skulle skicka ett sådant sms för att få biljetten (och jag hade ju fått den!), men jag hann knappt öppna munnen förrän en äldre kvinna (kanske runt 40 år) förklarade att hon hade bråttom och behövde komma förbi. Lugnt förklarade jag också att jag hade ganska bråttom och får ett väldigt spydigt svar att jag inte behöver stå och blockera så att ingen annan kan komma förbi.

Först och främst var det en bemannad lucka och om hon inte vill stå i kö, kan hon lika gärna ta en av de obemannade spärrarna eller välja den andra bemannade spärren. Men det som jag irriterade mig mest på var att det var jag som fick skulden! Jag ville inte stå där i spärren och "blockera", men han lät ju mig inte gå förbi! Då är det väl ändå inte mitt fel? Eller har jag fel? Om jag bara hade fortsatt förbi spärren skulle han ju ha kallat tillbaka mig och i ett sådant fall skulle det kanske ha blivit en massa liv.

Nej, jag blev både arg och ledsen över att hon riktade sin klagan mot mig, trots att det egentligen inte är mitt fel. Jag ville gärna bara gå förbi (vilket jag har kunnat göra två andra gånger som jag har köpt sms-biljett), men jag blev inte förbisläppt av vakten. Inte förrän hon började klaga. Det är kanske dumt av mig att gnälla, men jag anser att jag inte gjorde något fel i den här situationen. Ändå är det jag som blir syndabocken. Tur att jag inte åker tunnelbana så ofta ...


Dagens citat:

"Slalom? Jag deltar inte i någon sport som har en ambulans som väntar i slutet av backen."
(Erma Bombeck)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie