Liten petitess

Varför kan jag inte få som jag vill? Just nu känner jag mig som ett barn som tjurar därför att man inte fått precis som man har velat få. Ganska glyttigt av mig. Igår var jag inne på Skatteverkets hemsida för att kolla upp det där med att byta efternamn i och med vigsel.

Efternamn


Både jag och älsklingen vill gärna behålla våra nuvarande efternamn, och då har vi bestämt att jag ska lägga till hans när vi gifter oss. Det innebär alltså att jag kommer att ha både mitt och hans. Att jag vill ha kvar mitt efternamn beror på att det är ett släktnamn som min pappas farfarsfar fick när han var soldat (det och ett litet torp). Trots att jag många gånger har fått höra olika sorters glåpord som beror på mitt efternamn, känner jag ändå viss stolthet och vill inte att det namnet  bara ska försvinna. Nåväl, det kommer väl inte direkt försvinna för det finns några till i Sverige som också har det, men från just min släkt kan det ju komma att försvinna. Av nyfikenhet surfade jag alltså till Skatteverkets hemsida för att kolla upp det här och möttes av ett ganska irriterande faktum.

Efternamn

Som du kanske ser kan man bara välja mellan, i stort sett, tre alternativ. Antingen väljer båda ett gemensamt efternamn som båda kommer att bära, eller så väljer man att var och en behåller sina efternamn som man har innan vigseln. Det tredje alternativet blir en kombination med alternativ två, nämligen att om man bestämmer sig för att båda ska behålla sina egna efternamn, kan den ena välja att ha den andres efternamn som mellannamn. Varför finns det inte möjlighet att ha dubbelt efternamn, så som jag gärna vill ha? Jag vill ha både mitt och älsklingens efternamnsom efternamn. Inte att jag ska ha hans som mellannamn.

Fast om jag nu väljer att ha hans som mellannamn, skulle jag i praktiken kunna använda mitt "nya" mellannamn som ytterligare ett efternamn? För att vara helt säker mejlade jag till Skatteverket med min fråga och väntar nu på svar. Jag vet, jag är väldigt kräsen WinkBiggrinTunga Men jag vill kunna vara säker på vad som gäller sedan, när vi två väl har gift oss. Åh, vad jag längtar ^^ HjärtaKram


Dagens citat:

"Du ljuger mest när du ljuger för dig själv."
(Okänd)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie