Är inte allas åsikter lika mycket värda?

Alltför sällan är jag inne på forumet på Kapitel1 och kikar, och ännu mer sällan är jag aktiv där. Tråkigt nog har det visat sig att om man inte är aktiv på forumet har man mindre chans att bli läst. Fast det var inte det som jag tänkte skriva om idag. För några dagar sedan kikade jag in på forumet på Kapitel1 och kollade som hastigast igenom vad som hade skrivits. Bland annat fastnade jag vid ett inlägg där någon uttryckte sitt starka missnöje rörande alla dessa bloggar som finns där folk skriver om böcker trots att de inte är etablerade recensenter. Av vad jag kunde se, tycktes det vara flera stycken som höll med personen. Själv rynkade jag på pannan och började fundera.

Möllan i Strängnäs
Möllan i Strängnäs.

Varför skulle det vara något dåligt att vem som helst har möjlighet att kunna sprida sina åsikter om vilken bok som helst? Om man som författare bara skriver för recensenternas skull och bara vill blidka dem, är man nog lite fel ute. Självklart stärker det alltid självförtroendet när någon tycker om det som man skriver och det känns väl lite extra roligt om någon "känd" tycker om det man skriver. Fast varför skulle den kändes åsikter vara mer värda än någon annans? Man skulle kunna jämföra det med att det bara skulle vara etablerade författare som får skriva. Visst låter det dumt? Jag skulle bli glad bara av tanken att någon - vem som helst - har tagit sig tid att läsa det man har skrivit och sedan säga vad denna någon tyckte om det. Så länge kritiken är konstruktiv är det bra och vem säger att bara för att man inte är en etablerad recensent, att man inte kan komma med konstruktiv kritik? Vem tackar nej till att kunna slipa till sig lite och bli ännu bättre? Smile

Jag brukar skriva här på bloggen vad jag tycker om böcker jag har har läst och det tänker jag fortsätta med, oavsett vad någon inskränkt författare tycker. Jag tycker att du ska göra detsamma om det är så att även du skriver vad du tycker om böcker som du har läst. Allas åsikter är lika mycket värda - vare sig man är etablerad eller inte.


Dagens citat:

"Den ena får lyckan, den andra får kryckan."
(Svenskt ordspråk)

Ha det så bra!
Åsiktskramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Den tråden måste jag ha missat. Klart att du ska fortsätta skriva recentioner. Det är säkert många som uppskattar att läsa vad andra tycker om en viss bok som man kanske själv vill läsa. Dessa bloggar är inte bara bra utan även viktiga.