Ostgratinerad korv med svampfyllning
Det här behöver du till 4 portioner:
- 450 gram falukorv eller liknande
- 2 dl ris
- 5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 liten burk skivade champinjoner
- 1 msk margarin
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk eller svampspad
- 250 gram frysta ärtor, majs och paprika
- riven ost
- salt och peppar
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda ris, salt och vatten i en kastrull eller gryta och koka under lock på vanligt sätt tills riset är klart.
Blanda ris, salt och vatten i en kastrull eller gryta och koka under lock på vanligt sätt tills riset är klart.
Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i en skål.
Låt sedan champinjonerna rinna av i ett durkslag eller liknande.
Fräs margarin och mjöl i en kastrull.
Späd med mjölk och spad från svampen till en lagom tjock stuvning och låt det puttra.
Vänd ned de avrunna champinjonerna och smaka av med salt och peppar. Låt stuvningen puttra tills riset är klart.
Ta fram en ugnsfast form och smöra den lätt. Skåra korven utan att skära igenom.
Blanda riset med de frysta grönsakerna.
Lägg det i botten av formen.
Lägg korven på.
Fyll korven med fyllningen i skårorna och bred resten över. Ställ in formen i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut den och strö på ost. Stek ytterligare 5 till 10 minuter eller tills korven är varm och osten har fin yta.
Dagens citat:
"Musik till middagen är en förolämpning både mot kocken och musikern."
(Gilbert Keith Chesterton)
Ha det så bra!
Kramar
Jessie
mmmmmmmmmm har ni sparat till maaaj =D