Ostgratinerad korv med svampfyllning

Jag tänkte testa att utforma recepten på ett annat sätt.

Det här behöver du till 4 portioner:
  • 450 gram falukorv eller liknande
  • 2 dl ris
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 liten burk skivade champinjoner
  • 1 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk eller svampspad
  • 250 gram frysta ärtor, majs och paprika
  • riven ost
  • salt och peppar

Ugn

Sätt ugnen på 200°C.

Gryta

Blanda ris, salt och vatten i en kastrull eller gryta och koka under lock på vanligt sätt tills riset är klart.


Svampspad

Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i en skål.

Svamp

Låt sedan champinjonerna rinna av i ett durkslag eller liknande.

Margarin och mjöl

Fräs margarin och mjöl i en kastrull.

Sås

Späd med mjölk och spad från svampen till en lagom tjock stuvning och låt det puttra.

Sås

Vänd ned de avrunna champinjonerna och smaka av med salt och peppar. Låt stuvningen puttra tills riset är klart.

Ostgratinerad korv med svampfyllning

Ta fram en ugnsfast form och smöra den lätt. Skåra korven utan att skära igenom.

Ostgratinerad korv med svampfyllning

Blanda riset med de frysta grönsakerna.

Ostgratinerad korv med svampfyllning

Lägg det i botten av formen.

Ostgratinerad korv med svampfyllning

Lägg korven på.

Ostgratinerad korv med svampfyllning

Fyll korven med fyllningen i skårorna och bred resten över. Ställ in formen i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut den och strö på ost. Stek ytterligare 5 till 10 minuter eller tills korven är varm och osten har fin yta.

Ostgratinerad korv med svampfyllning



Dagens citat:

"Musik till middagen är en förolämpning både mot kocken och musikern."
(Gilbert Keith Chesterton)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

mmmmmmmmmm har ni sparat till maaaj =D