Svårt att bestämma sig

När jag och älsklingen tittade genom reklambladet för ICA-butiken här i Åker för vecka 26, fick vi oss båda ett ganska gott skratt. På första sidan gjorde de reklam för nötfärs som man den veckan kunde köpa för 49.90 kr/kg.

Reklamblad

Nej, vi skrattade inte för att man kunde köpa köttfärs billigt. Men vi skrattade åt hur de hade formulerat sig. Ursprungslandet var tydligen Irland och fetthalten var beräknad till 10 - 12%. Så långt var inget speciellt lustigt.

Reklamblad

Fast när man lät blicken vandra lite åt höger uppstod förvirring. Ovanpå bilden med köttfärs hade de lagt till en "lapp", som inte är helt olik sådana som man kan hitta på kläder i klädesaffärer.

Reklamblad

Jag skulle vilja påstå att den som har satt ihop reklamen har råkat ut för ett syftningsfel. Att det är köttfärs det är frågan om råder det ingen tvekan om. Däremot kan man ifrågasätta ursprungslandet. Som "lappen" nu är utformad får man uppfattningen att 10% av färsen är från Irland. Men varifrån kommer resten? Och varför skriver de då att ursprungslandet är Irland, om det tydligen bara är 10% därifrån som det rör sig om? Älsklingen skojade och sade att det är fetthalten som är från Irland.

Ibland kan reklam skänka en skratt. Och huvudbry.


Dagens citat:

"Ät och drick med din vän, men gör inga affärer med honom."
(Turkiskt ordspråk)

Ha det så bra!
Förvirrade kramar
Jessie