En god gärning utan ansträngning

När bästa vännen var på besök hos mig och älsklingen lade jag märke till den internetstartsida som hon har i sin bärbara dator. Först tänkte jag att den inte var någon speciell sida och att min (Google) är mer praktisk. Fast vid en närmare titt och efter en förklaring från min kompis insåg jag vilken oerhörd betydelse den där sidan egentligen har och att den överträffar min egen startsida.

Sidan är God Start och genom varje gång som man besöker sidan eller klickar på någon av länkarna på sidan eller när man handlar från företagen som finns där, skänker man pengar till en valfri organisation. Eller, valfri i den meningen att man får välja mellan olika organisationer som den här sidan har valt ut. Själv har jag valt att skänka pengar till Världsnaturfonden eftersom den står mig närmast. Det finurliga med sidan är dock att de pengar som man skänker inte kommer från den egna fickan, utan det är pengar från annonsörer på God Start. Annorlunda uttryckt kan man skänka pengar trots att man kanske har en överbelastad ekonomi och därmed inte känner att man egentligen kan. Detta utan att plånboken jämrar sig! Försök hitta argument till att inte ha någon anledning att använda sidan. Wink



Klicka på bilden för att komma till God Start.


Själva upplägget påminner om en sida som älsklingen introducerade mig för, nämligen Free Rice. Fast där är tanken att man ska klara av uppgifter av varierande svårighetsgrad och för varje rätt svar som man lyckas krysta fram, skänker man tio riskorn och hjälper till att kämpa för att få slut på världssvälten.

Enda problemet med God Start - som jag ser det - är att det inte finns tillräckligt med utrymme för ens favoritlänkar. Jag menar, man har tio antal rutor för favoritlänkar till sitt förfogande, men jag hade gärna sett fler eftersom jag har ännu fler länkar som jag med nöje hade velat använda för det här syftet. Fast det är bara en bagatell. Wink Utöver det har jag inget att anmärka på denna godhjärtade sida.

Börja gärna du med att använda sidan! Ju fler som ansluter sig, desto fler underverk kan åstadkommas!


Dagens citat:

"Motgången är ofta en förklädd vän. Möt den med tacksamhet, för den ger dig styrka och klokskap."
(Okänd)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan ;):

Kul att du också har börjat använda denna startsida :)