Kundservice? Vad ska man med sådant till?

SAOL:s definition på service lyder: "kundtjänst; betjäning; tillsyn eller översyn av bil".

Vårt internet försvann den 12 juni och när vi försökte ringa till Blixtvik/All Tele AB påföljande dag, var det ingen som svarade. De hade ingen information när man ringde till dem utan man hade bara två alternativ att välja mellan - om man var privatperson eller företag. Många andra företag har ju spelat in vilka öppettider de har och så vidare, men inte Blixtvik. När man sedan hade valt antingen privatperson eller företag fick man sitta och vänta. Och vänta. Och vänta ... I början av ens väntan hördes en kvinnoröst som tackade för att man väntade. Efter att ha suttit i kanske en kvart, tjugo minuter utan att någon hade svarat, avbröts samtalet. Någon information på hemsidan om varför de inte svarade hade de inte heller (fick låna kompisens dator). Dock stod det att de hade telefontid till klockan åtta på kvällen. Jag prövade att mejla dem med förhoppningen att det skulle gå bättre.


Dator

Dagen efter det testade älsklingen att ringa och efter en mycket lååång väntan svarade de. Någon gång under den här dagens sena eftermiddag eller eventuellt på kvällen hade de svarat på mitt mejl, men det såg jag inte förrän dagen efter (på onsdagen) och då hade älsklingen redan pratat med dem.

Vårt internet kom tillbaka i måndags, den 20 juni. Fast bättre kundservice och tydligare information anser jag att de gott kan ha. Att tvingas sitta så länge i telefon som vi gjorde utan att veta om de har öppet eller ej är inte okej, trots att det är kväll. Inte heller att det tar så lång tid för dem att svara. För om de anger att de har telefontid till klockan åtta på kvällen bör de se till att ha resurser så att de snabbt och smidigt kan ge den service som räknas av dem. På dagen svarar de däremot väldigt snabbt. Om de vill göra ett bättre intryck och hålla kvar sina kunder bör de förbättra sig när det gäller det här. Stor tumme ned till Blixtviks/All Tele AB:s nuvarande kundservice och framför allt på kvällstid!


Dagens citat:

"Mer otyg har åstadkommits i affärernas namn än alla jordens latmaskar någonsin har kunnat fundera ut tillsammans."
(Gilbert Quin)

Ha det så bra!
Servicekramar
Jessie