W

När jag tänker på USA:s före detta president George W(alker) Bush, tänker jag mig en torr och ordentlig gubbe som kanske inte alltid tänker innan han talar. Möjligtvis är han lite väl glad i krig och död också. Men efter att ha sett en film som porträtterar honom har jag fått en helt annan uppfattning om honom. Tydligen var han ganska vild av sig i sina yngre år och har även haft problem med alkohol (om det nu stämmer). Verkligen en motsatt bild till den man har fått av honom under hans år som USA:s starke man.


Träd med vita blommor


Filmen som jag såg hette "W." och är regisserad av Oliver Stone (mannen som regisserade "Alexander"). Man får följa Bush den yngre från hans college-år till det att han blir president, och denna historia varvas med scener från tiden då han är president. Så det blir att man åker fram och tillbaka mellan framtid och dåtid. Vanligtvis brukar jag inte ha några problem med den här sortens berättande, och när det kommer till böcker kan jag tycka att det kan vara ganska spännande och jag själv skriver en del med den tekniken. Fast i den här filmen tror jag nog att man hade tjänat lite mer på att endast ha en kronologisk linje som man följde. Det tror jag skulle ha skapat större spänning och mer intresse i filmen. Nu tyckte jag mest att filmen bitvis kändes hoppig (man hoppade plötsligt väldigt många år fram i tiden i den "kronologiska dåtiden" för att inte riktigt veta vad som gällde) och ganska ointressant. Lade även märke till att de vid något tillfälle hade klippt in ett riktigt klipp med verklige George W Bush, men att de grävde sin egen grav när de sedan direkt efter klippt in en scen med skådespelare som skulle spela Bush den yngre. Lite klantigt och inte supersnyggt, fast det var kanske inget som många lade märke till. Jag vet inte. Vet bara att jag själv såg det och kunde inte hålla mig för skratt.

Sammanfattningsvis; Om de bara hade haft ett kronologiskt berättande och inte hoppat fullt så många år fram i tiden, är jag säker på att filmen hade varit bättre än vad den nu var, för Bush förflutna verkar vara ett ganska intressant ämne att ta en titt på. Dock är jag ingen anhängare av honom och har inte så värst mycket över för denne krigsglade man. Mitt betyg av filmen blev 2 av 5 möjliga.


Dagens citat:

"Producenterna skulle inte göra motbjudande filmer om inte publiken gick och såg dem."
(Bette Davis)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie