Dubbelmoral och blåst komiker

I går satt jag och såg på Debatt på SVT1, därför att första halvan av debatten handlade om den där otrohetssajten som jag anmält till RO. Var kanske ingen så bra idé, eftersom jag blev grymt arg av att se det. Den första som fick prata var bloggerskan Meral. Enda anledningen till att jag känner till henne är för att hon var med i "101 sätt att åka ur en gameshow". Jag har aldrig varit inne på hennes blogg och tänker inte surfa dit efter det här. Hon var i alla fall för den här sidan. Det var bra att den fanns, för nu kunde ju de otrogna registrera sig och veta vad de fick. Det kan man ju inte på krogen. Dessutom var ju ändå i stort sett alla - enligt henne - otrogna, fast när hon fick frågan från programledaren om det var okej ifall hennes kille var inne på den sidan, svarade hon med ett dumt leende att han aldrig skulle vara det mot henne. Men det var inte okej för henne om han nu skulle vara där. Senare menade hon att det ändå inte skadar andra av att man är registrerad där, eftersom det man inte vet har man inte ont av. Redan efter bara några ord som lämnade hennes tunga var jag förbannad på henne. Om jag hade suttit i närheten av henne hade jag nog inte kunnat hålla mig från att ge henne en örfil. Är inte det dubbelmoral?

Värst var nog ändå den norske VD:n, som för övrigt inte kunde vara på plats i tv-studion eftersom han firade sin tionde bröllopsdag med sin fru. Även han fick frågan om det hade varit okej för honom ifall hans fru var inne på sidan och programledaren fick ett nej med en gång. Politikern Ebba Busch menade att det är lite dubbelmoraliskt och jag kunde inte annat än att hålla med. Jag menar, han är VD för en sajt där de uppmuntrar till otrohet - för det är ju det de gör! - för att göra sina liv mer spännande, men det är inte acceptabelt om hans egen fru skulle vilja ha lite mer spänning. Då är det förbjudet. Jag kan inte förstå hur de människorna tänker! Jag anser inte att man både kan äta kakan, men samtidigt behålla den. Jag mådde rent ut sagt illa av att höra på dem.

Solnedgång över Visnaren
Solnedgång över Visnaren

Nästa debatthalva handlade om det där programmet som visas på SVT där hundar ska få nya familjer, men i varje program får en familj träffa och umgås med några hundar, för att sedan rösta ut de hundar som de inte vill ha. I slutändan står det en "vinnare" som familjen får. Visserligen tyckte jag synd om hundarna, men samtidigt vet jag inte riktigt om jag ska tycka illa om programmet. En del hävdade att det är stressande för hundarna, vilket i sig är djurplågeri. De som stod för programmet menade tvärtom. De hade tagit in en massa experter som var övertygade om att hundarna hade det bra. I vilket fall som helst, jag kände väl viss avsky mot programmet, men det var inte det som jag reagerade starkast för. Det satt en komiker bland de som skulle debattera. Han kom med (enligt mig) ganska dumma kommentarer angående otrohetssajten men det han sade angående hundarna fick mig verkligen att se rött.

Han var trött på att hundmänniskor jämt skulle förmänskliga hundar och så sade han lite annat som i stort innebar att djur är mindre värda än oss människor, så det spelar ingen roll hur vi behandlar dem. Vi människor har rätt till det. Jag höll på att krevera! Hur kan man säga så?! I mina ögon är djur faktiskt mer värda än oss människor. Det är vi som trycker undan dem och tvingar bort dem från sina naturliga miljöer bara för att vi ska kunna bygga och ha det bekvämt. Hur kan man visa sådan ignorans inför andra levande varelser?! Jag hade absolut inga snälla ord att säga om honom när programmet var slut. Vilken idiot!


Dagens citat:

"Jag äter inte ekologiskt odlad mat. I min ålder behöver man alla konserveringsmedel man kan få."
(George Burns)

Ha det så bra!
Upprörda kramar
Jessie
#1 - - Jonesy:

Jag har inte ord... Vågar knappt uttala mig om något av det där eftersom jag blir så förbannad direkt.

#2 - - Millie:

Jag anser också att djur snarare är mer värda än oss människor. Men när vi ändå är inne på dubbelmoral är det inte ganska dubbelt att säga det och att äta djur? En tanke bara. Vi kan ha diskussionen på tåget på onsdag. ;)