Anstränger sig för mycket

I fredags visade TV6 de två första avsnitten av andra säsongen av "Spartacus". Den nya säsongen heter "Spartacus: Gods of the arena" och skildrar vad som hände innan första säsongen ägde rum och således innan Spartacus träder in i handlingen.

Jag som är en nyfiken tös gillar att få veta bakgrundshistorier till saker och ting. Dock är problemet med "Spartacus"-seriens upplägg att man redan känner till vad som händer med vissa karaktärer och det tycker jag är synd. Spänningen i de avseendena har försvunnit. Får hoppas att de övriga händelserna och karaktärerna kan väga upp det man känner till från första säsongen.

Grönska

Något som jag chockades över och som ledde bort min uppmärksamhet från själva handlingen var deras språkbruk. Vad gäller svordomar och dylikt är det inget som jag är särskilt känslig för (svär en del själv), men när de konstant använder könsord i praktiskt taget varje mening som de yttrar - ja, då är det nästan för mycket till och med för mig. Visserligen förekom den här sortens språkbruk även i förra säsongen, men inte alls i den omfattning som de två första avsnitten visade prov på. De hade knappt hunnit inleda första avsnittet förrän de hade slängt ur sig könsord likt en kulspruta. Ovanpå det kunde man nästan tro att man satt och såg på en porrfilm med tanke på att kvinnorna inte fick ha kläderna på sig under några längre stunder. Även i förra säsongen bjöd de på en del naket och det kunde man ha överseende med eftersom det var knappast det som de fokuserade på. Det var mer smakfullt i förra säsongen. Nu däremot var det snudd på absurt mycket.

Är det verkligen vad publiken vill ha? Floder med könsord och nudistiska kvinnor? Första säsongen kunde jag njuta av och ta till mig. I fredags däremot tröttnade jag väldigt snabbt och önskade bara att det skulle ta slut. För mig kändes det som om serieskaparen försöker för mycket. Nu vet jag inte riktigt hur väl mottagen första säsongen blev, men för tillfället finns enligt mig två möjliga förklaringar till denna överdrivna start av andra säsongen. Antingen handlar det om att försöka göra andra säsongen minst lika bra eller bättre än första (om den nu blev väl mottagen) eller så försöker skaparen att locka tittare genom att "förbättra" serien om första säsongen nu inte blev så populär. Hur som helst tror jag att skaparen hade tjänat mer på att hålla sig till samma stuk som sist. I mina ögon har serien sjunkit och jag överväger ifall jag ska ge den en chans till eller säga upp bekantskapen. Man kan undra vad Steven S. DeKnight tänkte på när han gav den nya säsongen liv. *suck*


Dagens citat:

"Var mot dina föräldrar så som du vill att dina barn ska vara mot dig."
(Grekiskt ordspråk)

Ha det så bra!
Ansträngda och överdrivna kramar
Jessie