Fantastisk titel

Bokjerka: Vilken bok har den mest fantastiska titeln enligt dig?

Jösses. Förvisso har jag många gånger en åsikt om titlar och kan uppskatta vissa mer efter att ha läst klart boken då det händer att titelns innebörd kommer fram tydligare under tiden som man läser. Ett exempel på det är Henning Mankells bokdöpande. En del gånger stöter man på hans titlar i berättelsens text. Fast jag tror inte att han bara väljer titel på måfå (men helt säker kan jag dock inte vara) eftersom de på något sätt ändå sammanfattar historien ganska bra. Om det är för att jag såg upp till honom innan ska jag låta vara osagt, men jag har själv kommit att tillämpa hans metod när jag ska namnge mina berättelser. Min tolkning av hans metod i alla fall.

Bok

Men trots att jag onekligen kan ha åsikter om böckers titlar, kan jag inte för mitt liv komma på någon bok som har den mest fantastiska titeln. För att kunna tycka det anser jag att man måste känna ganska starkt för titlar som man hävdar är fantastiska. Det gör inte jag. Jag kan le åt vissa titlars fyndighet eller rynka på näsan åt andra. Men mer än så är det inte för mig. Tyvärr.

Fast jag tycker att tre av Nora Roberts böcker har ganska mysiga titlar: ”Solens diamanter”, ”Pärlor från månen” och ”Havets safirer”. När man smakar på dessa titlar känns de lite magiska. Men mer än så är det inte. Inte för mig i alla fall.


Dagens citat:

"Vad ingen författarhustru begriper är att han arbetar medan han står och stirrar ut genom fönstret."
(Burton Toscoe)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie