"Groban in Globen" (amerikanskt uttal)

Den 23 september var jag och älsklingen på en för mig efterlängtad konsert, nämligen Josh Grobans! Sist han var i Sverige (för fyra och ett halvt år sedan) ville jag otroligt gärna se honom eftersom jag bara några månader tidigare hade fått upp ögonen för honom. Jag hade insett att jag beundrade hans röst något enormt. Men sist han var i Sverige hade jag ingen möjlighet att åka upp till Globen och se honom (istället tvingades jag gå på min senast födda kusins dop ...). Det gjorde mig väldigt besviken och framför allt när jag visste att han inte var i Sverige särskilt ofta (det hade dröjt ungefär sju år innan han kom tillbaka till Sverige på sin "Awake"-turné). Då kan du nog ana hur exalterad jag blev när jag fick veta att han skulle ha konsert i Sverige igen och ända sedan vi köpte biljetterna har jag längtat.

Vi fick vänta en halvtimme, fyrtio minuter innan konserten började och den tiden kändes evighetslång. Det kan i och för sig bero på att jag nästan sprack av förväntan. Men konserten kom i alla fall i gång och glädjen över åsynen av honom är obeskrivlig. Äntligen skulle jag få se och höra honom i verkligheten!

Några minuter innan konserten började
Ungefär tio minuter innan konserten började. De hade delat Globen på mitten. Nåja, man kunde i alla fall bara sitta i ena halvan av Globen om jag säger så.


Jag grät vid två tillfällen under konserten (tur att det var mörkt!). Först var det när han i början sjöng "You are loved (don't give up)" och det eftersom den låten emotionellt betyder en hel del för mig. Bland annat var det just den låten som fick mig att "upptäcka" honom. Visserligen har jag förmodligen hört en del av hans låtar innan den här, men då tänkte jag aldrig på vem som var artisten. Förutom för dess emotionella betydelse, grät jag även för att jag fylldes av en mängd olika känslor. Man kan säga att det helt enkelt var någon form av glädjekänslor, vilket jag tror var eventuellt första gången för mig. Att jag gråter glädjetårar alltså. Andra gången som jag fick våta kinder var när han senare sjöng "To where you are" (som var med i det avsnitt av "Ally McBeal" som handlade om attentatet den 11 september 2001) eftersom låten fick mig att tänka på Jocke. Jag brukar tänka på min lille Jocke när jag hör låten, men den här kvällen blev jag berörd på ett helt annat sätt då jag hörde den live. Känns faktiskt ovant att gråta av de anledningarna.

Det blev för mig en fantastisk kväll. Josh Groban är så otroligt charmig och skämtsam. Han bjuder väldigt mycket på sig själv. Flera gånger fick han publiken att brista ut i skratt. Smile Han tycktes vara väldigt förtjust i att säga "Groban in Globen". Tunga

Josh Groban
Fick tyvärr inga bra bilder på honom under konserten. Kameran gillade inte ljussättningen där inne.


Innan konserten hade man möjlighet att kunna ställa frågor till honom och vid något tillfälle under konserten besvarade han några. En av de frågor som han besvarade var ställd av en tjej som undrade om hon kunde få sjunga en duett med honom - vilket hon också fick!. Jag ska erkänna att jag blev avundsjuk på henne som fick komma honom så nära! Fast å andra sidan kan jag inte sjunga, så det var nog lika bra att det inte var jag som var i hennes skor.

Tidigare tyckte jag att hans låtar och röst var förtrollande men efter konserten insåg jag att höra honom live är snäppet bättre än det inspelade. Givetvis är hans låtar och röst oerhört bra oavsett vilket format det handlar om, men det var en helt annan upplevelse att höra honom framföra låtarna live. När jag nu i efterhand hör hans låtar känner jag ett kraftigt sug i magen efter att få gå på ännu en av hans konserter. Jag hoppas att jag har möjlighet att se honom nästa gång han är i Sverige och att det inte dröjer alltför länge till dess. Jag säger bara två ord: Jag längtar!


Dagens citat:

"Den som lever med planer för framtiden håller sig ung."
(Okänd)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanna L:

Hallå där i lingonskogen! Visst vare en bra fråga? ;) Hade funderat på den en stund och det var såååå nöra att jag skippade att lägga i lappen... glad e jag att jag gjorde det! =) Men var inte avis, för jag kunde inte koncentrera mig på hela resterande konserten så jag fick typ "bara" se halva.

Hoppas du får en bra dag =)

kram

hanna