Hemmagjord kebab
Tillagningstid: cirka 5 timmar
Sätt ugnen på 100°C.
Blanda 1 msk malen spiskummin (ta mer om du vill ha kryddigt), 3 st vitlöksklyftor, 2 msk grovmalen svartpeppar, 2 tsk salt och 2 msk lökpulver med 1 ägg i en bunke.
Blanda sedan i 1 kg köttfärs. Knåda gärna så färsen blir jämn.
Forma därefter färsen till en jämn rulle utan ihåligheter.
Rulla in den i minst två lager ugnsfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut. Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så att vätskan rinner ned där (jag lade den direkt på en bakpappersklädd plåt) och ugnsbaka i 3,5 timme.
Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i en halvtimme. Ta sedan ut den ur ugnen och låt svalna. Den ska fortfarande vara inpackad i folie. Lägg den gärna i kylen över natten.
Karva sedan remsor med en vass kniv. Jag använde en potatisskalare och det fungerade minst lika bra.
Stek sedan köttet och servera med valfria tillbehör.
Mums!
Dagens citat:
"Jag kommer inte bli lycklig förrän jag är lika känd som Gud."
(Madonna)
Ha det så bra!
Kebabiga kramar
Jessie
mmmmmmmmmmmmmmm det måste jag göra hemma =)