Hemmagjord kebab

Jag är ganska förtjust i kebab, även om jag hade en period på universitetet då jag var trött på det. Men tack och lov gick den perioden över, så nu är jag åter kebabfrälst. Därför blev jag nästan eld och lågor när jag fann receptet på hemmagjord kebab. Det är inte alltid som man känner för (eller har råd) att äta ute och då passar det utmärkt att fixa till sådant här hemma. Ett tips är dock att göra det dagen innan, eftersom det var ganska jobbigt att karva i det samma dag som man gjorde i ordning köttet.

Kebab
Tillagningstid: cirka 5 timmar

Ugn

Sätt ugnen på 100°C.

 

Kebabblandning

Blanda 1 msk malen spiskummin (ta mer om du vill ha kryddigt), 3 st vitlöksklyftor, 2 msk grovmalen svartpeppar, 2 tsk salt och 2 msk lökpulver med 1 ägg i en bunke.

 

Färs

Blanda sedan i 1 kg köttfärs. Knåda gärna så färsen blir jämn.

 

Färskorv

Forma därefter färsen till en jämn rulle utan ihåligheter.

 

Inrullad färskorv

Rulla in den i minst två lager ugnsfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut. Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så att vätskan rinner ned där (jag lade den direkt på en bakpappersklädd plåt) och ugnsbaka i 3,5 timme.

Färdig färskorv

Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i en halvtimme. Ta sedan ut den ur ugnen och låt svalna. Den ska fortfarande vara inpackad i folie. Lägg den gärna i kylen över natten.

 

Karva

Karva sedan remsor med en vass kniv. Jag använde en potatisskalare och det fungerade minst lika bra.

 

Steka

Stek sedan köttet och servera med valfria tillbehör.

 

Kebab

Mums!

 



Dagens citat:

"Jag kommer inte bli lycklig förrän jag är lika känd som Gud."
(Madonna)

Ha det så bra!
Kebabiga kramar
Jessie
#1 - - hanan:

mmmmmmmmmmmmmmm det måste jag göra hemma =)