Magisk siffra av en anledning

Tidigare berättade jag om vad jag kände inför den fjärde ”Pirates …”-filmen och under den här helgen som precis passerade satt jag och älsklingen och tittade på den. Vi passade på att köpa den när vi ändå var och införskaffade matvaror. Trots att jag inte dansade av lycka när jag fick veta att det skulle komma en fjärde film, ville jag ändå se vad de erbjöd. I ärlighetens namn hade jag kunnat vara utan den.

Jag får erkänna att den på ett sätt var snäppet bättre än den oändligt utdragna trean, men det var på håret. Jag trodde också att det inte kunde bli annat än bättre då de puttat Will Turner (spelad av Orlando Bloom) och Elisabeth Swan (spelad av Kiera Knightly) ur berättelse, och förvisso blev det bättre, om än en knapp märkbar förändring. Jack Sparrow var charmig även här, men inte alls som i första filmen. Enligt mig tycks de ha tappat den roliga och mysiga känslan som har funnits innan och istället stoppat in mordlystna sjöjungfrur.

i främmande farvatten

Det är ingen hemlighet att jag blev besviken på ”I främmande farvatten” (för i så fall skulle jag inte ha talat om det här) och som det känns nu vet jag inte om jag kommer se den femte filmen. Trots att jag gillar ”Pirates …”-filmerna som helhet, kommer jag kanske (med stor sannolikhet) att säga upp bekantskapen med mina vänner piraterna och avstå från att bli ännu mer besviken. Varför var de tvungna att förstöra det de tidigare har byggt upp? Det enkla svaret är: för att tjäna pengar.


Dagens citat:

"Om jag vetat att jag skulle leva så här länge, hade jag tagit bättre hand om mig själv."
(Eubie Blake, på sin hundraårsdag 1983)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Malin/Yummies:

När jag hörde att det skulle komma en fjärdefilm utan två av huvudpersonerna tänkte jag att det skulle bli ett fiasko. Så utan förväntningar kollade jag på den och blev positivt överraskad. Jag tycker faktiskt de har lyckats bra!