Nackdel med att gå

Ibland kan jag hålla med om att rulltrappshastigheten kan gå i snigelfart. De flesta i Södertälje och Stockholm verkar i alla fall tycka det, eftersom många gärna går eller springer förbi alla andra. När jag tänker efter har jag knappt varit med om samma sak nere i Malmö. Bara en liten tanke i förbigående. Hur som helst har det sina fördelar med att inte låta den mekaniska naturen ha sin gång, men det har likaledes sina nackdelar.

Enstaka människor som skyndar förbi är helt okej, men när det är rusning (mest på morgonen) fungerar det inte lika bra och vissa tycks inte förstå varför. Tja, först och främst stannar hela rulltrappan så att alla får gå. Nu är jag långt ifrån expert, men om jag skulle gissa skulle det bli att trappan slutar fungera på grund av överbelastning. Trappan är inte från början byggd att klara den tyngd som alla morgonstressade människor utgör. I längden tror jag att den här rusningen medför att rulltrapporna slits väldigt mycket.

Rulltrappa

Andra nackdelen är att morgonstressade människor oftast är egoistiska och tar alltså ingen hänsyn till någon annan än sig själva. I den här egoistiska trängseln är risken överhängande stor att olyckor sker. En liten knuff så att någon ramlar kan sluta med att den personen som föll får utgöra en matta för de blinda morgonstressade människorna.


Dagens citat:

"Vi lever i en tid av för mycket arbete och för lite bildning; en tid då människor är så flitiga att det blir dumma."
(Oscar Wilde)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie