Tittut, lilla examensarbete

Under höstens praktikperiod kommer jag ha svårt för att plugga ordentligt. När jag kommer hem på kvällarna har jag inte mycket tid med älsklingen eller att göra något speciellt, så jag försöker ta vara på den tiden. På helgerna finns annat som ska göras, så där försvinner också tid. Då återstår det den extra tid som dyker upp på tingsrätten då det inte finns något annat att göra. Efter klartecken från min handledare har jag börjat utnyttja dessa tillfällen.

Det som jag främst har ägnat tid åt är PM-uppgiften i juridisk svenska och examensarbetet. I och för sig har jag hittills inte haft väldigt mycket tid till att syssla med det, men några tillfällen har jag i alla fall haft. Det som har orsakat mest irritation hos mig är mitt examensarbete.

Sveriges Rikes Lag
Min gamla lagbok. Just nu får min lagbok från 2011 bo på tingsrätten under min praktik.

Kanske tog jag mig vatten över huvudet när jag valde att skriva om två familjerättsliga orättvisor. Eller, problemet är inte att skriva om dem, utan att hitta motivering till varför de, i mitt fall, aktuella lagrummen är utformade på det sätt som de är! Lagstiftaren och i doktrinen (böcker etc.) är väldigt duktiga med att lyfta fram att det är så, men inte varför det är så. Det gör det lite problematiskt för mig eftersom det är just det där varför som jag måste hitta. Just nu känns situationen lite som att leta efter en nål i en höstack. *suck*

Får ta och slänga ihop den där dispositionen som ska skickas till handledaren och sedan fråga honom om han har någon idé om var jag ska leta. I förarbetena finns det i alla fall inte!


Dagens citat:

"Televisionen uppfanns av en rastlös man som ville ha bilder att titta på medan han väntade på att det skulle komma något bra på radion."
(Okänd)

Ha det så bra!
Frustrerande examenskramar
Jessie