Vänligen visa respekt!

Hände det också dig när du var yngre att om en person som du var intresserad av redan hade någon partner, att du då önskade att de skulle göra slut så att du kunde få chansen hos den du tyckte om? Jag vet att jag gjorde så ibland, men det var också endast önskningar. Det handlade aldrig om att jag aktivt försökte få dem att göra slut.

När jag och älsklingen såg "Ett oanständigt förslag" var jag så förbannad över den respektlöshet som visades. Jag menar, om någon är tillsammans med någon annan och är det av egen fri vilja får andra respektera det. I min värld är det inte okej att ränna efter en person som man tycker om (ifall personen är tillsammans med någon annan) och aktivt försöka få den personen att lämna den som den tycker om och är tillsammans med för att i stället bli tillsammans med en själv. Blev det rörigt? Jag försöker förklara med ett exempel i stället. Vi säger att jag och älsklingen inte är gifta, utan att han är gift med min kompis. I det scenariot har jag ingen rätt att hela tiden träffa älsklingen i syfte att få honom att fatta så stort tycke för mig att han lämnar min kompis. Det är okej att jag träffar honom, men inte för att få honom att lämna min kompis.

Dimma över Visnaren
Dimma över Visnaren här i Åker.

Varför jag inte tycker att det är okej beror på att oftast har man en anledning till att vilja vara med någon (om man inte blir tvingad till det förstås) och i de flesta fall handlar den anledningen om att man tycker om personen. Man har gjort ett val. Jag skulle ha blivit arg om någon (mot förmodan) skulle få för sig att försöka "vinna" min kärlek nu när jag har älsklingen. Det innebär att den personen som försöker med detta inte bryr sig om vad jag känner eller tycker. I den personens ögon har inte mina åsikter något värde. Det är förmodligen inte så personen tänker, men det är så jag uppfattar det.

Vad jag vill ha sagt är helt enkelt att låta någon vara om den redan är med någon. Personen har (förmodligen) själv valt det och om känslorna förändras eller kanske till och med försvinner lämnar (troligtvis) personen den som den är tillsammans med. Också ett eget val. Det handlar om att visa respekt för andra människor.


Dagens citat:

"Det enda som ger nöjesjournalister mer glädje än att lansera nya stjärnor är att plocka ned de gamla."
(Carl Hammarén)

Ha det så bra!
Respektfulla kramar
Jessie