Äntligen en utmanare!

Som du vid det här laget förmodligen vet är jag helt och hållet emot Facebook. Fast det är inte idén med sidan som jag tycker illa om, utan det är just Facebook och det grundar sig i uppståndelsen kring deras avtalsvillkor som ägde rum för några år sedan.

Jag har för mig att det var på hösten i trean på gymnasiet (hösten 2007) och vid den tidpunkten hade jag gått och funderat på om jag också skulle skaffa mig ett Facebook-konto. Jag är nämligen en sådan människa som går och överväger och funderar ett tag innan jag väl kommer till skott. Dock smulades dessa funderingar sönder när jag i Metro fick läsa att de hade med ett avtalsvillkor i slutet som i princip innebar att alla ens uppgifter som man lämnade och allt som man laddade upp, ägdes av Facebooks ägare för all evighet. De sade att de hade ändrat det villkoret när uppståndelsen blev rätt så stor. Anledningen till att de från början  tog med villkoret i användaravtalet var för att de visste att folk inte läser avtalsvillkor på nätet och om de ändå gör det, orkar de inte läsa ända till slutet. Efter det har jag inte sett på Facebook med blida ögon. Vem säger att de inte ändrar avtalet igen?

Dimma över Visnaren
Dimma över Visnaren.

Ända sedan dess har jag varit besviken över att det inte finns någon motsvarighet till Facebook eftersom idén som sagt är bra. Därför blev jag glad när älsklingen tog reda på att Google planerade att skapa en egen motsvarighet till Facebook - GoogleMe. Fast då höll de fortfarande på att planera. Med andra ord var det bara att vänta.

Någon GoogleMe blev det aldrig. Däremot blev det Google+. Just nu är sidan fortfarande under uppbyggnad, men man kan ändå skaffa sig ett konto (om man har ett Gmail-konto och om man inte har det är det lätt att skaffa sig). Och jag som har läst hela avtalet vet att man här inte ger bort några rättigheter till sina uppgifter eller det man laddar upp. Innan behövde man en inbjudan för att kunna gå med i Google+, men nu vet jag inte om det längre behövs. Men om du skulle vara intresserad av att göra mig och älsklingen sällskap på Google+, men att du måste ha (förutom ett Gmail-konto) en inbjudan för att kunna gå med, är det bara att skriva det i en kommentar nedan, så skickar jag en inbjudan till dig. Glöm i så fall inte bort att ange din mejladress (det är bara jag som ser den) så jag vet var inbjudan ska skickas. Hoppas att vi ses på Google+!


Dagens citat:

"En journalist är en människa som inte begriper någonting, men som skriver begripligt om vad som helst."
(Frejlif Olsen)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie