Att ändå göra när man vet att man inte ska

Jag föredrar att få litteraturlistan för utbildningen i god tid innan studiestart så man vet hur mycket ens plånbok kommer gnälla och så man har böckerna när lektionen börjar. Adlibris är väldigt snabba med leveranser och jag kan inte påminna mig om att jag någonsin har haft problem med dem. Fast, Lycknis kan vara billigare ibland med viss litteratur (men inte alltid!) och enda gången som jag har haft några problem med dem var innan de tillät att man hade en c/o-adress, vilket var precis när jag flyttat ihop med älsklingen och ännu inte bytt adress. Men för övrigt har jag bara positivt att säga om dem. Dock ska man inte beställa kurslitteratur från Bokus av den anledningen att de tar femtioelva år på sig att leverera ens beställning. Det här vet jag. Fick lära mig det under min första termin som lundastudent då en kurskamrat gjorde misstaget att förlita sig på Bokus.

Ekonomiböcker
De två av tre böcker som hittat hem till mig. Den sista är ännu i onda Bokus våld.

Under senaste halvåret har jag emellertid beställt lite vanlig litteratur från Bokus och det har fungerat hur fint som helst. Leveranserna har inte varit av snigelfartskaraktär. Därför antog jag dumt nog att de har skärpt till sig och beställde den 11 augusti de ekonomiböcker som vi ska ha under mina sista två terminer på paralegalutbildningen. Hade först beställt från Lycknis, men efter att jag hade gjort min beställning fick vi mejl från skolan om att det var fel upplagor, så det blev till att avbeställa och beställa om. Fast Lycknis hade inte rätt upplagor. Därför valde jag Bokus. Vi skulle inte behöva ha böckerna förrän den 26 augusti, vilket är ungefär två veckor. Gott om tid tycker man.

Två av böckerna kom den 29 augusti och i skrivande stund har sista boken ännu inte kommit. De av mina studiekamrater som beställde från Adlibris fick sina (alla tre) böcker bara få dagar efter beställning. Du förstår kanske att jag ångar mig?

Slutsats: Kurslitteratur ska man inte under några omständigheter beställa från Bokus. Sådan litteratur ska man köpa från Adlibris eller Lycknis. Annan litteratur kan gå bra att inhandla från Bokus. Underligt nog. Kan det måhända vara mobbing gentemot studenter från Bokus sida ..?


Dagens citat:

"Att bli far är inte svårt, att vara det är svårt."
(Wilhelm Buch)

Ha det så bra!
Arga kramar
Jessie