Det största problemet

Efter endast två dagars praktik (det vill säga efter tisdagen i förra veckan) har jag insett vad det största problemet med praktiken är. Det är i alla fall inte själva arbetet om du trodde det. Arbetet på tingsrätten har hittills varit spännande och roligt och som det känns nu skulle jag gärna kunna arbeta på en tingsrätt - om de är som den här. Mitt stora problem är själva pendlandet.

Redan innan jag påbörjade praktiken visste jag att pendlandet skulle komma att bli smått problematiskt då Nyköping ligger en bit bort och kommunikationerna inte är de bästa. Fast hela tiden gick jag och tänkte: "Äsch, det är bara tolv veckor. Det kommer jag kunna stå ut med." Men redan efter andra praktikdagen insåg jag att pendlandet tär på mig psykiskt (bortsett från att SJ redan driver mig till vansinne och har lyckats utmärkt med det två gånger på två veckor. Jippi!).

Läggesta

Min dag ser ut som så att jag går upp klockan fem för att kunna göra det jag ska på morgonen (bland annat att hinna vakna, ge lejonen mat och tömma boxar-kaninens kaninlåda - plus lite till) och sedan cykla till Läggesta för att ta tåget till Södertälje Syd klockan tjugo i sju. Fem i halvåtta går tåget från Södertälje Syd till Nyköping. När jag ska hem på eftermiddagen tar jag tåget från Nyköping kvart över fem. Sjutton minuter över sex avgår tåget från Södertälje Syd till Läggesta. Med andra ord är jag hemma i lägenheten runt sju på kvällen (i bästa fall - har varit hemma vid åtta, halvnio två gånger på två veckor). Vid tio "måste" jag gå och lägga mig för att orka stiga upp (ha i åtanke att jag har sömnsvårigheter och vaknar dessutom ofta under natten). Jag är absolut ingen morgonmänniska. Du förstår nog att jag inte är förtjust i ekvationen. Jag får bara umgås med älsklingen och djuren i ungefär tre timmar om dagen. Det är helt enkelt inte tillräckligt för mig även om jag givetvis uppskattar varje stund med älsklingen.

Om jag vill har jag möjlighet att övernatta på tingsrätten i deras vilorum (flera stycken påpekade det under min första praktikvecka). Även om det hade varit skönt att slippa SJ:s krångel, känns inte vilorumsmöjligheten särskilt lockande. Jag behöver träffa älsklingen, även om det innebär bara några få timmar (fast jag behöver mer tid med honom för att kunna fungera). All tid utan honom är oerhört jobbig, och därför kan du nog förstå att jag plågas psykiskt av min nuvarande situation.

Pussar

Fast till syvende och sist är det mitt eget fel eftersom det var jag som valde att söka mig till den här tingsrätten. Jag får helt enkelt bita ihop och suga åt mig alla lärdomar som de på tingsrätten givmilt kastar åt mitt håll.


Dagens citat:

"Jag är så sur på morgonen att till och med radionyheterna piggar upp mig."
(Okänd)

Ha det så bra!
Gnälliga kramar
Jessie